GALERIJA: LETO 2014

(klikni na povezavo za prikaz)


 GALERIJA: LETO 2015

(klikni na povezavo za prikaz)


 GALERIJA: LETO 2016

(klikni na povezavo za prikaz)


GALERIJA: IZLETI 2017 

(klikni na povezavo za prikaz)


GALERIJA: IZLETI 2018 

(klikni na povezavo za prikaz)


 

 

 

 

SREČANJA, IZLETI IN LETOVANJE 2019

     

  JANUAR 

V ČETRTEK, 17.01.2019: KOPANJE V "ZDRAVILIŠČU RADENCI" AJDA. 
AVTOBUS BO ODPELJAL IZ BRESTERNICE OB 8.15 IN IZ KAMNICE OB 8.30 URI. KOPALI SE BOMO PRIBLIŽNO TRI URE. NA POTI DOMOV SE BOMO USTAVILI ŠE V GOSTILNI, PICERIJI IN PIVOVARNI "KOSTANJ" V GORNJI RADGONI, KJER SI BOMO PRIVOŠČILI ŠE DOBRO KOSILO. KOPANJE ZA ČLANE PLAČA DRUŠTVO, TAKO KOT VSAKO LETO DOSLEJ.
CENA JE 17€ PO OSEBI ( prevoz in kosilo)
PRISRČNO VABLJENI VSI, KI BOSTE S PLAVANJEM PRIPOMOGLI IZOBLIKOVATI SVOJE TELO!
 
 


V NEDELJO, 20.01.2019: POHOD OB POLNI LUNI.
TUDI LETOS BOMO ORGANIZIRALI POHOD OB POLNI LUNI, KI JE POSTALA ŽE TRADICIJA NAŠEGA DRUŠTVA. ZBRALI SE BOMO V KAMNIŠKI GRABI, PRI DRUŽINI WUDLER OB 17.00 URI. HODILI BOMO POČASI TAKO, DA BO POHOD PRITEGNIL NE SAMO IZKUŠENE POHODNIKE PAČ PA TUDI DRUGE ČLANE, KI SE MED NAMI DOBRO POČUTIJO. VSTRAJNOST IN VOLJA PA BOSTA PRIPOMOGLA, DA SE BOMO NA POTI DOMOV USTAVILI ŠE NA KMETIJI "BOBIČ" KJER SI BOMO PO NEKAJ URNI HOJI PRIVOŠČILI ŠE DOBER DOMAČ NAREZEK IN DOBRO KAPLJICO.
VSE, KI VAS KARKOLI ZANIMA GLEDE POHODA PA POKLIČITE NA TEL. ŠT. BLAŽA WUDLERJA 051 244 359

OPAZOVATI BO MOGOČE POPOLN LUNIN MRK ( v nedeljo, 20.01.2019 ponoči). VENDAR TA NE BO OBIČAJEN, SAJ BO HKRATI TUDI POLNA LUNA, OB TEM PA BO PLANET TUDI NAJBLIŽE ZEMLJI. LUNA BO ZARADI MRKA ŽARELA V RDEČI BARVI, ZATO ASTRONOMI POJAV IMENUJEJO SUPER KRVAVA LUNA. PRAVIJO, DA JE PLANET ZEMLJA IN NJEN NARAVNI SATELIT LUNA TAKRAT ODDALJENA LE 360.000 KILOMETROV. KRVAVA LUNA SE POJAVI, KADAR IMAMO POPOLN LUNIN MRK. LUNA JE TAKRAT V SENCI ZEMLJE, ZATO SE SVETLOBA NE MORE ODBIJATI OD NJE IN BI PRAVZAPRAV MORALA BITI NEVIDNA. KLJUB TEMU PA DEL SONČEVE SVETLOBE V ZEMLJINI ATMOSFERI LUNO VSEENO DOSEŽE, PRI ČEMER SE VEČINA MODRE SVETLOBE ZARADI KISIKA IN OZONA V OZRAČJU RAZPRŠI, OSTANEJO PA ODTENKI RDEČE BARVE - OD TOD TUDI POIMENOVANJE KRVAVA LUNA.
Povzeto iz dnevnega časopisja)!
V SLUČAJU SLABEGA VREMENA POHOD ODPADE, ENOSTAVNO NI ZANIMIV, KER NE DOŽIVIŠ BISTVA POHODA (POLNE LUNE), PREKRASNE LUNINE SVETLOBE TOKRAT OBARVANO V RDEČE!

ŽAL POHODA TOKRAT NI BILO, KER NI BILO POHODNIKOV!                                                                                                   

FEBRUAR   

ČETRTEK, 14.02.2019 - DAN ZALJUBLJENIH "VALENTINOVO". DRUŽILI SE BOMO V GOSTIŠČU "SOBOČAN", KJER NAS BOSTA SPREMLJALA NAŠA MUZIKANTA "DUŠAN IN TONJA". ZBRALI SE BOMO OB 13.00 URI.
CENA JE 18€
VKLJUČUJE PA: KOSILO IN DOBRO GLASBO
PRIJAVE SE ZBIRAJO V PISARNI DRUŠTVA VSAKO SREDO, VLJUDNO VABLJENI!

 

 

MAREC


TOREK, 05.03.2019: PUSTOVANJE V OKREPČEVALNICI "ŠARENAC", SREDNJE 19A, V BRESTERNICI. ZBEREMO SE OB 13.00 URI.
CENA JE 18€
Vključuje: KOSILO, TRADICIONALNI PUSTNI KROF IN GLASBO.
VABLJENI V ČIM VEČJEM ŠTEVILU, DOBRODOŠLE MASKE. NAJBOLJŠE BODO TUDI NAGRAJENE.

 

 

 APRIL

 PETEK, 26.04.2019: OBČNI ZBOR DRUŠTVA UPOKOJENCEV KAMNICA-BRESTERNICA-GAJ, KI BO TOKRAT V VELIKI DVORANI KRAJEVNE SKUPNOSTI KAMNICA.

MAJ

ODHOD V TOREK ZVEČER OB 22.00 URI!
V TOREK, 28., SREDO, 29. ČETRTEK, 30. IN V PETEK, 31.05.2019: 4-DNEVNI IZLET V ZAHODNO SRBIJO

ZLATIBOR, NARODNI PARK TARA, DRINA IN ŠARGANSKA OSMICA 
ODHOD NAJPREJ IZ BRESTERNICE IN POTEM IZ KAMNICE, TOREK, 28.05.2019 OB 22:00 URI ZVEČER TER NOČNA VOŽNJA PREKO HRVAŠKE, VALJEVA IN BAJINE BAŠTE (z vmesnimi postanki za zajtrk) DO JEZERA PERUČAC, NAJZANIMIVEJŠI KRAJ NA REKI DRINI.

1. DAN (29.05.,): PLOVBA PO JEZEU PERUČAC - SAMOSTAN RAČA - NARODNI PARK TARA
OGLEDALI SI BOMO 365m DOLGO REKO, KI JE SIMBOLIČNO POIMENOVANA TUDI "GODINA". VKRCALI SE BOMO NA LADJO IN SE PODALI ŠE NA PRIBLIŽNO 3-URNO PLOVBO PO JEZERU PERUČAC IN KANJONU DRINE. NA LADJI BODO POSTREGLI KOSILO. PO IZKRCANJU NADALJUJEMO POT DO BAJINE BAŠTE IN ZNAMENITEGA SAMOSTANA RACA. OGLED KOMPLEKSA IN VOŽNJA PO SLIKOVITI POKRAJINI NARODNEGA PARKA TARA NA ZLATIBOR. NASTANITEV V "HOTELU IRIS" NA ZLATIBORU. VEČERJA IN NOČITEV.

2. DAN (30.05.,): MOKRA GORA - DRVENGRAD - ZLATIBOR
PO ZAJTRKU SE BOMO ODPRAVILI DO VASICE MOKRA GORA IN SE PODALI NA VOŽNJO Z VLAKOM "NOSTALGIJA", V PRIJETNEM AMBIENTU VLAKA IN NEOKRNJENE NARAVE. SLEDI VOŽNJA PO ENI OD NAJBOLJ ZANIMIVIH MUZEJSKIH ŽELEZNIC V EVROPI, ŠARGANSKI OSMICI. NA 15km DOLGI PROGI NAS ČAKA KAR 22 PREDOROV IN VEČ KOT 5 MOSTOV, TER ČUDOVITA POKRAJINA. SLEDI ŠE OGLED ETNO VASICE DRVENGRAD, KI JO JE ZA SNEMANJE FILMOV ZGRADIL REŽISER EMIR KUSTURICA. SLEDI KRATKA PROJEKCIJA FILMA IN OGLED MESTECA Z DEGUSTACIJO ŽGANJA. PROSTO ZA KOSILO IN SAMOSTOJNE OGLEDE, NADALJEVANJE VOŽNJE DO ZLATIBORJA TER OGLED MESTA. PROSTO ZA UŽIVANJE V HOTELU SPA IN WELNES. HOTEL IMA NOTRANJI BAZEN, KI GA BOMO SEVEDA LAHKO KORISTILI VSI TISTI NAJBOLJ VROČI. SLEDI VEČERJA OB SPREMLJAVI NJIHOVE GLASBE V ŽIVO.

3. DAN (31.05.,): ZLATIBOR - BIJELJINA IN ETNO SELO "STANIŠIČI" - SLOVENIJA 
PO ZAJTRKU ODJAVA IZ HOTELA IN ZAČETEK VOŽNJE PROTI BOSNI IN HERCEGOVINI DO MESTA BIJELJINA, KJER SE V BLIŽINI NAHAJA ETNO VASICA STANIŠIČI. V NJEJ SO PREDSTAVLJENE TIPIČNE KMEČKE HIŠE Z OBMOČJA. SPREHODILI SE BOMO PO VASI, NATO PA NAM BODO TUDI POSTREGLI S KOSILOM. SLEDI VOŽNJA PROTI SLOVENIJI, KAMOR BOMO PREDVIDOMA PRISPELI V VEČERNIH URAH.

CENA IZLETA JE 199€  - AVTOBUS JE V CELOTI ZASEDEN!
CENA ENOPOSTELJNE SOBE PA JE NASLEDNJIH 30€ PO OSEBI!

SAMO ZA INFORMACIJO; ODHOD AVTOBUSA BO NAJPREJ IZ BRESTERNICE (22.00 uri )IN NATO ŠE IZ KAMNICE
(22.15 uri), V TOREK, 28.05.2019 ZVEČER. ZA PREHOD MEJ JE DOVOLJ OSEBNI DOKUMENT (OSEBNA IZKAZNICA ALI POTNI LIST). DENARNA VALUTA NA HRVAŠKEM (HKN), V BOSNI IN HERCEGOVINI JE KONVERTIBILNA MARKA (BAM) IN V SRBIJI SRBSKI DINAR (RSD). PREDLAGAM VAM, DA SI NABAVITE NEKAJ TEGA DENARJA ZA KAKŠNO KAVICO PO POTI DO TJA. MISLIM PA, DA TUDI Z EURI NE BO PROBLEMA - MENJAVE. 
ZA POT PRIPOROČAM, DA SI VZAMETE SEBOJ KAKŠEN SENDVIČ IN SADJE ZA SREDO DOPOLDAN. POZNEJE KO PRISPEMO DO JEZERA PERUČAC IN SE VKRCAMO NA LADJO, PA NAS ČAKA KOSILO.

AGENCIJA " BRITANNIA TOURS" IZ CELJA S KATERO TOKRAT POTUJEMO PRIPOROČA, DA SI NAREDIMO FOTOKOPIJO OSEBNEGA DOKUMENTA IN SI GA SHRANEMO NEKJE NA VARNO, MED PRTLJAGO (ZA VSAK PRIMER, ČE BI DO ČESA PRIŠLO)!

OBVEŠČAM VSE NAŠE POTNIKE ZA SRBIJO, DA JE PRIŠLO DO NELJUBE NAPAKE ZA KATERO SE VAM VSEM ISKRENO OPRAVIČUJEM IN SICER, DA POTUJEMO V TOREK, 28.05.2019 OB 22.00 URI IZ BRESTERNICE IN NATO ŠE IZ KAMNICE IN NE V PONEDELJEK, 27.05.2019 TAKO KOT JE BILO NAJPREJ OBJAVLJENO IN NAČRTOVANO!!!

ŠE ENKRAT MOJE OPRAVIČILO ZA NAPAKO IN POPRAVEK NA NAŠI STRANI DRUŠTVA TER VAS LEPO POZDRAVLJAM!

                                                                                                                                Milena
S L I K E  

JUNIJ

 

V ČETRTEK, 20.06.2019:
IZLET V ŠTAJERSKO VULKANSKO DEŽELO "VULKANLAND" AVSTRIJA
ODHOD AVTOBUSA IZ BRESTERNICE 7.05 IN KAMNICE 7.15 URI PROTI MEJNEMU PREHODU ŠENTILJ. V ŠENTILJU SE NAM PRIDRUŽI NAŠ VODIČ G.BOJAN MAŽGON. 
SKUPAJ NADALJUJEMO POT DO ČOKOLADNICE "ZOTTER", KI STAVI NA KVALITETO, BIO SESTAVIN IN PRAVIČNO TRGOVINO. ČAKA NAS POSKUŠINA NEKAJ NAJBOLJ ZNANIH OKUSOV TE POSEBNE ČOKOLADNICE, KI SPADA MED OSEM NAJBOLJŠIH NA SVETU. POLNI SLADKIH OKUSOV SI BOMO OGLEDALI ŠE NJIHOV ŽIVALSKI VRT.

PO OGLEDU BOMO NADALJEVALI POT DO GRADU RIEGERSBURG. SPOZNALI ODLIČEN PRIMER KOMBINIRANJA KULTURNE DEDIŠČINE Z ELEMENTI MODERNIH ATRAKCIJ V KORIST POSPEŠEVANJA TURIZMA. PO VZPONU Z GONDOLO NA GRAD, BOMO NA POLIGONU Z UREJENO TRIBUNO PRISOSTVOVALI ATRAKTIVNI PREDSTAVI PTIC ROPARIC. LETALE BODO TIK NAD NAŠIMI GLAVAMI MI PA BOMO V TEM UŽIVALI (SOKOLI, ORLI, JASTREBI, SOVE itd.)
NA GRADU JE MUZEJ, KI TE POPELJE OD GOTIKE, RENESANSE IN BAROKA. V NJEM JE STALNA RAZSTAVA O ČAROVNIŠTVU - ENEM NAJGROZOVITEJŠEM OBDOBJU NAŠE ZGODOVINE.

NADALJEVALI BOMO POT DO STARE KMEČKE GOSTILNE KAUFMANN V KRAJU WETZELSDORFU, KJER BOMO IMELI KOSILO. NA IZBIRO JE 10 MENIJEV ( JUHA, GLAVNA JED, SOLATA IN SLADICA), KATERE BOMO IZBRALI ŽE NA AVTOBUSU IN JIH BO VODIČ NAROČIL KAR PO TELEFONU. ORGANIZIRANO JE TAKO, DA KO PRIDEMO V GOSTIŠČE, DOBI VSAK SVOJ MENI, KI GA JE POPREJ NAROČIL V AVTOBUSU.

PO KOSILU BOMO OBISKALI 400 LET STARI MLIN NA VODI, KI PONUJA POGLED V ZGODOVINO IN SEDANJOST. V NJEM SO SVOJE ZATOČIŠČE NAŠLE ČLANICE DRUŠTVA KMEČKIH ŽENA "EIGENART", KI NAM BODO PREDSTAVILE SVOJE IZDELKE IN PRODUKTE, KATERE BO MOGOČE TUDI KUPITI.

NA KONCU NAŠEGA ZANIMIVEGA IZLETA PA SI BOMO ŠE NA TURISTIČNI KMETIJI V RATCHENDORFU OGLEDALI NAJVEČJO ČREDO KAMEL V AVSTRIJI, KI JIM DELAJO DRUŽBO ŠE LAME, VODNI BIVOL, OSLI, ŽELVE VELIKANKE IN DRUGO. ZANIMIVA PA JE NJIHOVA IMPRESIVNA ZBIRKA STARIN IN MOTORJEV HARLEY DVIDSON ITD.

CENA PREKRASNEGA IZLETA JE 43€

V SLUČAJU SLABEGA VREMENA SE IZLET PRESTAVI ZA EN TEDEN (PREJ ALI POZNEJE). O VSEM BOSTE PRAVOČASNO OBVEŠČENI!

PRIJAVE SE ZBIRAJO V PISARNI DRUŠTVA S TAKOJŠNJIM PLAČILOM!

S L I K E

 

JULIJ

V ČETRTEK, 18.07.2019 GREMO NA PIKNIK V NARAVO IN SICER V RIBIŠKI DOM ZGORNJE KONJIŠČE V RADGONSKI OBČINI. ODHOD AVTOBUSA IZ BRESTERNICE JE OB 8.45 IN IZ KAMNICE OB 9.00 URI. 

CENA PIKNIKA JE 17,00€
- vključuje dva menija: mešano meso + sladico ali
- postrv + sladico ter prevoz.

S L I K E

BILI SMO NA PIKNIKU V IDILIČNEM OKOLJU REKREACIJSKEGA CENTRA ZG. KONJIŠČE V APAŠKI DOLINI.
USPELI SMO PRESENETITI UDELEŽENCE PIKNIKA TAKO Z LOKACIJO, DOBRO HRANO, GLAZBO TER PRISOTNOSTJO PREDSEDNIKA KS KAMNICA G. SEBASTJANA JAUŠEVCA, KI JE VSE POČASTIL Z DOBRO KAPLJICO.

BILO NAS JE 57, VSI SMO UŽIVALI V DRUŽENJU, LEPI OKOLICI IN NA PLESIŠČU, KAR SO NAM Z ZADOVOLJSTVOM TUDI POTRDILI.

 

AVGUST

V SOBOTO, 24.08.2019 LETOVANJE NA MORJU. PO ŠTIRIH LETIH SE ZOPET ODPRAVLJAMO NA LETOVANJE NA MAKARSKO RIVIERO - NATANČNEJE V BAŠKO VODO V HOTEL "HORIZONT"4****. HOTEL JE NA ODLIČNI LOKACIJI OB PROMENADI OKROG 300m JUŽNO OD CENTRA MESTA. PLAŽA JE PRODNATA IN DOLGA KILOMETRE IN KILOMETRE, KJER VSAK NAJDE SVOJ MIR IN NEKAJ ZASE. ČUDOVITA SPREHAJALIŠČA IN LOKALČKI PA TE VABIJO V NJIHOVO ZAVETJE. SAMA PLAŽA JE PORAŠČENA Z BOROVCI IN TAKO SONČNI ŽARKI NE MOREJO PRETIRANO OGRETI DROBNEGA KAMENJA KO ODHAJAŠ V VODO ALI IZ NJE. HOTEL SAM IMA 220 SOB IN JE ZGRAJEN V PETIH NADSTROPJIH. VEČINA SOB IMA STRANSKI POGLED NA MORJE SO KLIMATIZIRANE IN IMAJO BALKON.

CENA 10-DNEVNEGA LETOVANJA JE 735€
V CENO JE VKLJUČEN AVTOBUSNI PREVOZ V OBE SMERI, 10 X POLPENZION IN TURISTIČNA TAKSA ZA 10-DNEVNO BIVANJE.

AVTOBUS ODPELJE IZ BRESTERNICE V SOBOTO, 24.08.2019 OB 4.00 URI ZJUTRAJ IN IZ KAMNICE 4.15.

V SOBE VSTOPIMO OB 14.00 URI, IZPRAZNITI PA JO MORAMO DO 10.00 URE DOPOLDAN ZADNJI DAN.

PREDVIDEN POVRATEK AVTOBUSA JE V TOREK, 03.09.2019 OB 11.00 URI!

OPOMBA:
- NE POZABITE VELJAVNEGA OSEBNEGA DOKUMENTA (POTNI LIST ALI OSEBNA IZKAZNICA).
- VZAMITE SEBOJ TUDI EUROPSKO KARTICO ZAVAROVANJA (MODRO), ČE JE NIMATE SI JO PROSIM NABAVITE!
- IN PA ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE "VZAJEMNA", KI SMO JO UREDILI SKUPINSKO IN STE ZANJO PLAČALI V PISARNI DRUŠTVA. TO KARTICO PA DOBITE NA AVTOBUSU OD MILENE IN JO MORATE ČUVATI DO PRIHODA DOMOV. VELJAVNOST TE KARTICE PA JE 11 DNI.

 S L I K E

SEPTEMBER

V ČETRTEK, 12.9.2019 VAS VABIMO NA SREČANJE IN PRIJETNO DRUŽENJE V OKREPČEVALNICO "PANORAMA", BRESTERNIŠKI VRH 26 (RAZGLED MARIBOR NA DLANI).
ZBIRALIŠČE ZA POHODNIKE JE AVTOBUSNO POSTAJALIŠČE PRI POŠTI V KAMNICI. VODJA POHODA JE
G. BLAŽ WUDLER. ODHOD IZPRED POŠTE JE OB 10,00 URI.
VSI OSTALI, KI SE POHODA NE UDELEŽITE, PA SE PRIPELJETE NA BRESTERNIŠKI VRH 26, S SVOJIMI VOZILI.

CENA JE 11,00€
Vključuje hrano in glasbo

PRIJAVE SE ŽE ZBIRAJO V PISARNI DRUŠTVA IN TO NAJKASNEJE DO SREDE, 11.9.2019.

VESELIMO SE PONOVNEGA SREČANJA Z VAMI!

  S L I K E                                                                                                                               

 

OKTOBER

V TOREK, 15.10.2019: BO ZAKLJUČEK KEGLJAŠKE SEZONE. ZBRALI SE BOMO OB 12.00 URI NA KEGLJIŠČU V KAMNIŠKI GRABI 60, PRI DRUŽINI WUDLER. ZA HRANO IN DOBRO KAPLJICO SMO POSKRBELI.

LEPO VABLJENI VSI KEGLJAČI!

S L I K E


V ČETRTEK, 17.10.2019: KOSTANJEV PIKNIK, BRASTERNIŠKI VRH 26. DOBIMO SE OB 11.00 URI NA "PANORAMI" MARIBOR NA DLANI (MEDIČ). ZARADI PRIJETNEGA VZDUŠJA IN ČUDOVITE NARAVE SMO SE ODLOČILI, DA SE DOBIMO NA ENAKEM KRAJU.
NAŠ NAMEN JE BIL "ŽAVCARJEV VRH" IN TUDI V PROGRAM SMO TAKO NAPISALI, KER PA NAS JE DRUŽINA GRACE NA ŽAVCARJEVEM VRHU PREDČASNO ZAPUSTILA SMO SE ODLOČILI DRUGAČE.

CENA PIKNIKA JE 13€
- vključeno kosilo s sladico in glasbo

PRIJAVE  S PLAČILOM ZBIRAMO V PISARNI DRUŠTVA DO SREDE, 16.10.2019 DO 12.00 URE.

VSI TISTI, KI BI RADI RAZGIBALI SVOJE TELO IN PEŠAČILI, PA IMATE NA RAZPOLAGO POHODNIŠTVO. ZBIRALIŠČE OB 9.30 URI V KAMNIŠKI GRABI 60, VAŠ VODIČ BO BLAŽ WUDLER.

ZA PRIJETNO DRUŽENJE IN PEKO POTREBUJEMO TUDI VAŠ PRISPEVEK KOSTANJEV, TAKO KOT VSAKO LETO DOSLEJ!
DRUŽENJE BO V VSAKEM VREMENU, ZATO VAS PRIČAKUJEMO V ČIM VEČJEM ŠTEVILU.

S L I K E

 

NOVEMBER

V PETEK, 8.11.2019: MARTINOVANJE NA TURISTIČNI KMETIJI "MARGUČ", DRAŽA VAS 51, LOČE.
AVTOBUS ODPELJE IZ BRESTERNICE OB 15.00 URI IN IZ KAMNICE OB 15.10.
CENA MARTINOVANJA JE 26€
- v ceno je vključen prevoz, hrana in glasba (Dušan in Tonja)

PRIJAVE BOMO SPREJEMALI S PLAČILOM V PISARNI DRUŠTVA V SREDO, 30.10.2019 IN ZA ZAMUDNIKE ŠE V SREDO, 06.11.2019 VSE DO ZASEDBE AVTOBUSA.

Z VAŠO UDELEŽBO BO SREČANJE IN DRUŽENJE PRIPOMOGLO, DA BOMO SKUPAJ NAZDRAVILI "MARTINU" IN KRSTILI NOVO VINO.

NAZDRAVJE MARTINU IN DOBRI VOLJI!


 S L  I K E

 

DECEMBER

V PETEK, 27.12.2019 PREDSILVESTROVANJE V ČUDOVITEM AMBIENTU GOSTILNE "MODRA FRANKINJA", Karantanska ulica 26, MARIBOR.
PO ŽELJI VEČINE NAŠIH ČLANOV SMO ORGANIZIRALI AVTOBUSNI PREVOZ ZA VSE UDELEŽENCE, ČEPRAV SE BO VSE DOGAJALO V MARIBORU.
AVTOBUS ODPELJE IZ BRESTERNICE OB 16.00 URI IN IZ KAMNICE 16.10.
CENA SILVESTROVANJA JE 31€
PRIJAVE SE ŽE ZBIRAJO V PISARNI DRUŠTVA IN SICER DO ZASEDENOSTI V AVTOBUSU.

PRIJAVITE SE, DA SE BOMO SKUPAJ POSLOVILI OD STAREGA LETA IN NAZDRAVILI N O V E M U 2020!

POMEMBNO OBVESTILO!

ZARADI PREMAJHNEGA ZANIMANJA IN S TEM TUDI PRIJAV BO LETOS ŽAL ODPADLO NAŠE SILVESTROVANJE V GOSTIŠČU "MODRA FRANKINJA". TRUDILI SMO SE, DA SE KOT VSAKO LETO PRED KONCEM LETA MALO POVESELIMO, ZAPLEŠEMO, PODRUŽIMO TER SI ZAŽELIMO VSE LEPO V LETU KI PRIHAJA. ŽAL LETOS DO TEGA NI PRIŠLO, KER SE JE VEČINA VAS TAKO ODLOČILA.
VSI TISTI, KI PA STE SE PRIJAVILI PA VAS PROSIM, DA SE ZGLASITE V TOREK, 24.12.2019 MED 8.00 IN 10.00 URO DOPOLDAN V PISARNI DRUŠTVA, DA SE VAM VRNE DENAR.

NAJ BO MOJA ČESTITKA ZA VSE VAS.

 

VSE, KAR UPATE, NAJ SE IZPOLNI,
VSE KAR IŠČETE, NAJ SE ODKRIJE,
VSE KAR V SRCU ČUTITE, NAJ SE V SREČO ZLIJE IN
VSE KAR SI ŽELITE, NAJ SE URESNIČI!

PRIJETEN BOŽIČ IN SREČNO NOVO LETO!

                                                                                                                                                Milena

 

 

 

SREČANJA, IZLETI IN LETOVANJE 2020

 

JANUAR

 

V ČETRTEK, 16.01.2020: KOPANJE "ZDRAVILIŠČE RADENCI".
AVTOBUS ODPELJE IZ BRESTERNICE OB 9.00 URI IN IZ KMNICE OB 9.10 URI. 

CENA JE 17€
- vključen prevoz v obe smeri in kosilo. 
- vstopnico za kopanje plača društvo

KER SO NAS PRESENETILI PRAZNIKI IN SO NAM URADNE URE ODPADLE KAR DVAKRAT, NAS JE SEDAJ PRIPELJALO DO TEGA, DA IMATE ČAS ZA PRIJAVO SAMO DESET DNI. PRIJAVA ZA KOPANJE JE BILA TAKO V SREDO, 08.01.2020 IN JE MOŽNA S PLAČILOM ŠE V SREDO, 15.01.2020 V PISARNI DRUŠTVA DO 12.00 URE.

POSKRBITE ZA ZDRAVJE IN LEPO OBLIKOVANO TELO. PRIJAVITE SE IN NE POZABITE V POTOVALKO VTAKNITI TUDI KOPALK IN BRISAČE!

S L I K E

 

FEBRUAR


PONEDELJEK, 24.02.2020: PUSTOVANJE V GOSTIŠČU "EDER", SVETA ANA.

 

 S L I K E

 

MAREC

V ČETRTEK, 12.03.2020: VAS VABIMO NA ZANIMIVO IN PRIJETNO SREČANJE, KI BO V ŠENTILJU V IGRALNICI "MOND CASINO". SREČANJE BO POLNO PRESENEČENJA, SREČE IN UŽITKOV.
AVTOBUS ODPELJE IZ BRESTERNICE OB 10.15 URI IN IZ KAMNICE OB 10.30 URI.
CENA JE 20€
CENA VKLJUČUJE: PREVOZ, KOSILO, TER ŽETONE, KI JIH POZNEJE UPORABITE ZA IGRANJE NA AVTOMATIH. NEKATERI BODO ZADOVOLJNI OB DOBITKU, DRUGI RAZOČARANI. VSE SKUPAJ PA BO SAMO ENO PRIJETNO RAZVEDRILO IN ZABAVA, KI SMO JE MI UPOKOJENCI VSEKAKOR ZELO POTREBNI!
PRIJAVE Z VPLAČILOM SPREJEMAMO DO SREDE, 11.03.2020 V PISARNI DRUŠTVA!

ŽAL MORAM POVEDATI, DA NAM SREČANJE V MOND-CASINO NI BILO OMOGOČENO. PRED NAŠIM PRIHODOM SO MORALI ŽAL IGRALNICO ZAPRETI ZARADI ŠIRITVE CORONAVIRUSA.
TAKO SMO IMELI UDELEŽENCI SREČANJA PO DOLGEM ČASU ENO PANORAMSKO VOŽNJO PO MARIBORU, KAR NAM PA PRAV TAKO NI ŠKODILO.

 

 POMEMBNO OBVESTILO

VSE NAŠE ČLANE IN ČLANICE OBVEŠČAMO, DA BO ZARADI CORONAVIRUSA DO NADALJNEGA ZAPRTA NAŠA DRUŠTVENA PISARNA!

PAZITE NASE IN OSTANITE ZDRAVI!

LEP UPOKOJENSKI POZDRAV!

                                                                                                                           PREDSEDNICA DU-KBG:
                                                                                                                           VILMA PETEK

 

 

OBVESTILO         

DANES, V TOREK, 02.06.2020 SO NAS URADNO OBVESTILI IN POTRDILI, DA LAHKO PO TREH MESECIH KARANTENE  ZARADI CORONE-19, ODPREMO PISARNO DRUŠTVA. TAKO BOMO PRIČELI ZOPET NORMALNO OBRATOVATI IN SICER V SREDO, 03.6.2020 OB 8.00 URI ZJUTRAJ.

VSE PODROBNOSTI IN NAVODILA GLEDE VSTOPANJA V PISARNO PA SE BOMO SPROTI DOGOVARJALI NA MESTU SAMEM.

NOŠENJE ZAŠČITNIH MASK PA JE TRENUTNO ŠE OBVEZA!

VLJUDNO VABLJENI IN VIDIMO SE ZOPET V II.NADSTROPJU DU-KBG, NAŠE KRAJEVNE SKUPNOSTI.

 

                                                                                                                                     Milena Mataln

                                                                    

 

JUNIJ

 

V ČETRTEK, 18.06.2020; SREČANJE IN DRUŽENJE V OKREPČEVALNICI "PANORAMA",
BRESTERNIŠKI VRH 26. 
NA CILJU SE DOBIMO OB 11.00 URI, Z LASTNIM PREVOZOM ALI PEŠ.
 
CENA JE 6,50€
- vključuje hrano na žlico in pecivo

PRIJAVE S PLAČILOM SPREJEMAMO V SREDO, 10.06.2020 DO 12.00 URE V PISARNI DRUŠTVA.

DO SPREMEMBE V NAŠEM LETNEM PROGRAMU JE PRIŠLO ZARADI COVID-19 IN KER SE JE VEČINA TAKO ODLOČILA. UGOTOVILI SMO, DA NAS JE KARANTENA 3-MESECEV PREVEČ RAZDVOJILA IN DA JE ČAS, DA SE ZOPET VIDIMO IN MALO POVESELIMO.

 

 OBVESTILO NAŠIM ČLANICAM IN ČLANOM!

OBVEŠČAMO VAS, DA KOSTANJEV PIKNIK DNE, 22.10.2020 PO NAŠEM PROGRAMU ODPADE, ZARADI PONOVNE PREPOVEDI ZBIRANJA IN DRUŽENJA LJUDI NA JAVNIH MESTIH TER POSEBNE ODREDBE ŽUPANA G. ARSENOVIČA, KI SMO JO PREJELI. 
V UPANJU, DA SE V MESECU NOVEMBRU PREKLIČE PREPOVED ZBIRANJA, BOMO ORGANIZIRALI SREČANJE IZ NAŠEGA PROGRAMA IN SICER "POZNO MARTINOVANJE".
SPROTI VAS BOMO OBVEŠČALI O VSEH NAŠIH MOŽNIH AKTIVNOSTIH V BODOČE.


PO ODREDBI ŽUPANA G. ARSENOVIČA PA OSTAJA DRUŠTVENA PISARNA VSAJ DO KONCA MESECA ZAPRTA.


ČUVAJTE SE IN ŽELIMO, DA OSTANETE ZDRAVI.


                                                                                                                               Milena MATALNPOVZETEK ODREDBE ŽUPANA

ODREJAM

- ZAPRTJE VSEH NOTRANJIH ŠPORTNIH OBJEKTOV V LASTI MESTNE OBČINE MARIBOR, NAMENJENIH ZA REKREATIVNO VADBO,

- ZAPRTJE VSEH DRUŠTVENIH (PISARNE IN DVORANE) PROSTOROV V LASTI MESTNE OBČINE MARIBOR TER KRAJEVNIH SKUPNOSTI IN MESTNIH ČETRTI MESTNE OBČINE MARIBOR, RAZEN TISTIH NUJNO POTREBNIH ZA DELOVANJE V ČASU RAZGLAŠENE EPIDEMIJE (GASILSKI PROSTORI, VARSTVO OTROK IPD)

OBČANE POZIVAMO, DA SPREMLJAJO OBVESTILA NIJZ IN RAVNAJO SKLADNO Z NJIHOVIMI PRIPOROČILI.

ODREDBA VELJA OD 19.10.2020 DO 31.10.2020.

                                                                                                                                
                                                                                                                                          župan

 

PROGRAM SREČANJ, IZLETOV, LETOVANJ, ŠPORTNIH DEJAVNOSTI IN PRIJETNIH DOŽIVETIJ ZA LETO 2021

 

 

 

JULIJ

 

NP UNA IN BISERI BOSNE

 

SLOVENIJA -  BANJA LUKA - EKO SELO LJUBAČKA DOLINA - KANJON REKE VRBAS -  JAJCE - PLIVSKO JEZERO - JANSKI OTOKI - DRVAR - BIHAČ - NARODNI PARK UNA - ŠTRBAČKI BUK - SLOVENIJA

V TOREK, 27.7., SREDA, 28.7., ČETRTEK, 29.7. IN V PETEK, 30.7. 2021: 4-DNEVNI IZLET (4 dni / 3 noči).
PRVI DAN: KAMNICA - BANJA LUKA (kosilo, večerja, nočitev)
ODHOD AVTOBUSA IZ KAMNICE OB 5.00 URI. VOŽNJA Z VMESNIMI POSTANKI PO AVTOCESTI MIMO ZAGREBA IN NAPREJ DO BANJA LUKE. IMENUJEJO JO TUDI KRAJIŠKA LEPOTICA, MESTO ZELENIH ALEJ, MESTO MLADOSTI, ŠPORTA IN LEPIH ŽENSK. NAJPREJ SI BOSTE OGLEDALI SAMOSTAN MARIJA ZVIJEZDA IZ 17. STOLETJA, ZNANA PO SIRU TRAPISTU KATEREGA SKRIVNOST PRIDELAVE MENIHI ČUVAJO ŽE 200 LET. IMELI BOSTE MOŽNOST NAKUPA SIRA IN OSTALIH ZDRAVILNIH ZELIŠČ IN NAPITKOV, KI JIH PRIPRAVLJAJO V SAMOSTANU. V BLIŽNJI PIVNICI VAS BODO POSTREGLI S PORCIJO BANJALUŠKIH ČEVAPČIČEV IN VRČKOM PIVA.NADALJEVANJE OGLEDOV ZNAMENITOSTI; TRDNJAVA KAŠTEL, MUZEJ R. SRBSKE, GOSPOSKO ULICO, BANSKI DVORI, NARODNO GLEDALIŠČE,  CERKEV SVETE TROJICE, BANJALUŠKA ŠKOFIJA, STAVBO VLADE RS, MUZEJ SODOBNE UMETNOSTI. SLEDI NASTANITEV V HOTELU 3* ALI 4*. PROSTO DO VEČERJE.
VEČERJA IN NOČITEV.
DRUGI DAN: BANJA LUKA - ETNO VAS LJUBAČKA DOLINA - KANJON REKE VRBAS - JAJCE 
(zajtrk, kosilo izpod peke z vinom, nočitev)
PO SAMOPOSTREŽNEM ZAJTRKU NE SMEMO IZPUSTITI SPREHODA PO ZNAMENITI TRŽNICI V BANJA LUKI, KJER SE DOBI VSE OD IGLE DO LOKOMOTIVE. PO UGODNIH NAKUPIH NADALJEVANJE VOŽNJE DO ETNO VASICE LJUBAČKE DOLINE. VASICA JE POSTAVLJENA KOT MUZEJ NA PROSTEM IN SPOZNALI BOMO BLIZU TRIDESET OBJEKTOV Z VEČ KOT 5000 EKSPONATI PRINESENIMI IZ BLIŽNJIH VASI IN KRAJEV. V STARI KRČMI PA NAS BODO RAZVAJALI Z DOBROTAMI IZPOD PEKE IN DOMAČIM VINOM.
ZAPELJALI SE BOMO PO KANJONU REKE VRBAS. POZNO POPOLDAN PRISPETE DO JAJC, NASTANITEV V HOTELU 3* IN OGLED MESTA Z LOKALNIM VODNIKOM. PRAV NA TEJ TOČKI SO NASTALI 17 METRSKI SLAPOVI, KI SE NAHAJAJO V SAMEM CENTRU MESTA IN DAJEJO MESTU POSEBEN PEČAT. TUKAJ JE POTEKAL MED DRUGO SVETOVNO VOJNO2. KONGRES AVNOJa IN SICER 29. NOVEMBRA 1943 NA KATEREM JE BILA USTANOVLJENA TRETJA JUGOSLOVANSKA DRŽAVA.
NOČITEV.
TRETJI DAN:
VELIKO IN MALO PLIVSKO JEZERO, ŠIPOVO, DRVAR - TITOVA PEČINA, BOSANSKI PETROVAC (zajtrk, večerja, nočitev)

PO SAMOPOSTREŽNEM ZAJTRKU IN ODJAVI V HOTELU VOŽNJA DO NEKAJ KILOMETROV ZAHODNO OD JAJCA, KJER SE NAHAJATA VELIKO IN MALO PLIVSKO JEZERO. VELIKO PLIVSKO JEZERO JE DOLGO 3,3km IN ŠIROKO 660m, m MAKSIMALNA GLOBINA PA ZNAŠA33m. MALO PLIVSKO JEZERO PA JE SKORAJ ZA POLOVICO MANJŠE. MED VELIKIM IN MALIM PLIVSKIM JEZEROM SE NAHAJAJO MAJHNI VODNI MLINI, KI SO OHRANJENIŠE IZ SREDNJEGA VEKA. V BLIŽINI MESTAŠIPOVO BOSTE V NEOKRNJENI NARAVI UŽIVALI V DRUŽBI BRZIC, SLAPOV IN KASKAD. JANSKI OTOKI SO V BOSNI ŠE VEDNO NEODKRITI BISER NARAVE. PO ŽELJI SI BOSTE LAHKO PRIVOŠČILI ZARES OKUSNE POSTRVI NA ŽARU ALI PORCIJO ČEVAPČIČEV PO ZELO NIZKI CENI. POPOLDAN VOŽNJA DO DRVARJA. POSEBAJ ZNANA JE TITOVA PEČINA, V KATERI SO 25. MAJA 1944 NEMCI POSKUŠALI IZVESTI ATENTAT NA TITA. OGLEDALI SI BOMO PEČINO IN MUZEJ. SLEDI VOŽNJA DO CENTRA BIHAČA. NASTANITEV, VEČERJA IN NOČITEV.
ČETRTI DAN:
BIHAČ, NARODNI PARK UNA, ORAŠAC, ŠTRBAČKI BUK (zajtrk, malica, bosanski
lonec)
PO SAMOPOSTREŽNEM ZAJTRKU IN ODJAVI IZ HOTELA SE BOMO SPREHODILI PO MESTU IN SI OGLEDALI ZANIMIVOSTI. MESTO JE IMELO POMEMBNO VLOGO V ČASU AVSTRO OGRSKE IN KASNEJE V II. SVETOVNI VOJNI. V OSVOBOJENI "BIHAŠKI REPUBLIKI" SO SE SPREJELE POMEMBNE ODLOČITVE ZA KONČNO OSVOBODITEV JUGOSLAVIJE. SPREHOD PO MESTU IN OGLED ZNAMENITOSTI MED KATERIMI IZSTOPA KAPETANOV STOLP V KATEREM JE MUZEJ, KAMNITA GROBNICA, ĐAMIJA, FETHIJA, CERKEV S. ANTONA. VOŽNJA PROTI ORAŠCU. VSTOPILI BOSTE V NP UNA. REKA UNA JE ENA IZMED NAJLEPŠIH IN NAJČISTEJŠIH REK V EVROPI. IMENUJEJO JO TUDI " SOLZA EVROPE" NEOKRNJENA NARAVA DOLINE REKE IN NJENE SMARAGDNE BRZICE VAS BODO ZAGOTOVO OČARALE. NAJLEPŠI DEL Z MOGOČNIMI SLAPOVI JE ŠTRBAČKI BUK, KJER BO TUDI DALJŠI POSTANEK ZA OGLED MNOŽICE PRITOKOV, BRZIC, OTOČKOV IN SLAPOV. PRI SLAPOVIH SE BOSTE OKREPČALI Z OKUSNIM " BOSANSKIM LONCEM". 
PRIJETNO RAZPOLOŽENI SE ZAPELJEMO PROTI SLOVENIJI, KAMOR BOSTE PRISPELI V VEČERNIH URAH.

CENA IZLETA JE 199€ ki vključuje:

- avtobusni prevoz v obe smeri in cestnino (Bresternica - Kamnica),
- vodeni ogled samostana Marija Zvijezda,
- porcijo čevapčičev in kozarec piva v pivnici,
- 1x nočitev na bazi polpenziona v hotelu 3* ali 4* v Banja Luki,
- ogled Banja Luke in obisk tržnice,
- ogled Etno vasice in muzeja Ljubačka dolina,
- kosilo izpod peke v Etno vasi Ljubačka dolina,
- postanek in ogled v Jajcu,
- ogled Janskih slapov
- 1x nočitev na bazi polpenziona v hotelu 4* v Bihaču,
- vstopnina za ogled Titove pečine in muzeja v Drvarju
- vstopnino v NP Una in ogled slapov Štrbački buk,
- toplo malico (bosanski lonec),
- ogled mesta Bihač,
- nastanitev v dvoposteljnih sobah,
- turistično takso,
- slovenskega spremljevalca -  vodnika na poti,
- osnovno nezgodno zavarovanje,
- DDV in organizacijo potovanja,

PO ŽELJI IN ZA DOPLAČILA:
- enoposteljna soba 30€
- muzej  AVNOJ-a Jajce 2€, transfer Orašac - Štrbački Buk 2€,
- prostovoljni prispevek v primeru glasbe v živo!

PRIJAVITE SE LAHKO S PLAČILOM AKONTACIJE 70€ V MESECU MAJU.
IZLET MORA BITI V CELOTI PORAVNAN DO SREDE, 7. JULIJA 2021!

 

 

AVGUST

V TOREK, 24.8.2021 DO  PETKA, 3.9.2021: 10-DNI LETOVANJA "ALL INCLUSIVE" NA KORČULI - VELI LUKI V HOTELU "ADRIA" 3*.
VELA LUKA JE NAJVEČJE MESTO NA OTOKU KORČULA, SKRITA V DOLGEM, OSKEM ZALIVU, NA KONCU KATEREGA SE NAHAJA VELIKA LUKA IN PO KATERI JE MESTECE DOBILO SVOJE IME. OBALA JE ZELO RAZČLENJENA S ŠTEVILNIMI ZALIVČKI, KI BO MARSIKOGA OČARALA. PLAŽE SKRITE V GOSTEM BOROVEM GOZDU RAZKRIVAJO PREPLETAJOČE SE STEZICE OPEVANEGA OTOČKA O Š J A K A. ŠE EN OTOČEK P O I Z D PA VAS BO PRIČAKAL NA SVOJIH NAGRAJENIH PLAŽAH Z BELIMI STENAMI IN TURKIZNIM MORJEM.
VELA LUKA SKRBNO NEGUJE TRADICIJO KLAPE, DALMATINSKE NARODNE PESMI, KI S SVOJIMI ČUSTVENIMI IZVEDBAMI PRIVABI MARSIKATERE OBISKOVALCE.
SAM HOTEL "ADRIA"SE NAHAJA V MIRNEM OKOLJU ZALIVA PLITVINE NA SLIKOVITI LOKACIJI NA OTOKU KORČULA. OBDAN JE Z BOROVCI IN OLJKAMI TER SE PONAŠA S POGLEDOM NA JADRANSKO MORJE. OD CENTRA MESTA VELA LUKA JE ODDALJEN 2500m IN POVEZAN S TAXI LADJICO OD HOTELA, TER LEPO UREJENO PEŠPOTJO. PLAŽA POD HOTELOM JE PRODNATA IN DELNO BETONIRANA TER POPOLNOMA ZADEBNA - HOTELSKA. HOTEL IMA NA VOLJO VELIK ZUNANJI BAZEN TER SE PONAŠA ŠE S ŠPORTI (ODBOJKA NA MIVKI, NAMIZNI TENIS IN IGRIŠČI ZA TENIS, NAJEM KOLES). 

CENA 10-DNEVNEGA LETOVANJA
1/2 TWC  BP T SAT TV KL  = 610€
1/1 TWC T SAT TV KL  =  739€ 
in vključuje

- storitev all inclusive - samopostrežni zajtrk, kosilo in večerjo
- pijačo pri obrokih (brezalkoholne pijače, pivo,vino)
- pijačo v baru od 10.30h - 22.30h (brezalkoholne pijače, vino, pivo, domače žgane pijače)
- avtobusni prevoz do Splita in trajekt na Korčulo

DOPLAČILO: TURSTIČNA TAKSA IN 10-DNEVNO ZAVAOVANJE

VSI, KI GRESTE Z NAMI NA LETOVANJE PA TOLE OBVESTILO.
ZARADI ZAPRTJA PISARNE IN VSEH DOGOTKOV, KI SO POVEZANI Z COVID-19 NISMO POBIRALI PLAČILA ZA LETOVANJE. ZATO VAS OBVEŠČAMO, DA BOMO ZAČELI V ZAČETKU MAJA. 
KER NAM OSTANEJO DO ODHODA V AVGUSTU ŠE SAMO ŠTIRJE MESECI JE TAKO AKONTACIJA PRI PRIJAVI ZA POSAMEZNIKA 150€.

LETOVANJE MORA BITI V CELOTI PORAVNANO DO SREDE, 4. AVGUSTA 2021!

PROSIM PRIJAVITE SE!


                                                                                  Milena Mataln

Uradne ure

Pisarna društva je odprta vsako sredo med 8.00 in 13.00 uro. V tem času smo vam na voljo za vsa vprašanja in pomoč.

Vabljeni. 

Kontakti

kontaktirate nas lahko

po telefonu: 02/ 623 13 80

             ali: 0590 44 493

po email-u:

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

internetu: http://www.du-kbg.si

na naslovu:
Društvo upokojencev
Vrbanska cesta 97
2351 Kamnica

ČLANARINA 2021

Članarina v društvu znaša za leto 2021 po odločitvi upravnega odbora 10€. 
Poravnate jo lahko v pisarni društva vsako sredo, najkasneje do 30.06.2021.
Ob plačilu članarine boste prejeli še seznam aktivnosti društva v letu 2021.