Natisni

GALERIJA 2024

Napisal du-kbg. Posted in Uncategorised

SREČANJA, IZLETI IN LETOVANJE 2024

 

JANUAR

TOREK, 23.1.2023; KOPANJE SVETI MARTIN NA MURI

FEBRUAR

PETEK, 9.2.2024; PUSTOVANJE V VELIKI DVORANI KRAJEVNE SKUPNOSTI ODPADE, ZARADI PREMAJHNEGA INTERESA TER PRIJAV. 

MAREC

PETEK, 8.3.2024; DAN ŽENA - DRUŽENJE V GOSTIŠČU ŠARENAC JE ODLIČNO USPELO. ZBRALO SE NAS JE VEČ KOT 80, KRASNO SMO SE ZABAVALI, DOBRO JEDLI IN VELIKO PLESALI, ŽENSKE PA SO DOBILE ŠE NAGELJČEK ZA SPOMIN.

APRIL

PETEK, 19.4.2024; OBČNI ZBOR DRUŠTVA UPOKOJENCEV KAMNICA-BRESTERNICA-GAJ. ZAČETEK URADNEGA DELA JE BIL OB 10,00 URI IN JE TRAJAL PRIBLIŽNO ENO URU. ZBRALO SE NAS JE PREKO 180. LETOS JE BIL SPET VOLILNI ZBOR, IZBRALI SMO NOVE ČLANE ODBOROV IN KOMISIJ. BIVŠIM DOLGOLETNIM ČLANOM SMO SE ZAHVALILI ZA POŽRTVOVALNO DELO, VILMA PETEK PA JE DOBILA ŠE POSEBNO PRIZNANJE: VELIKO PLAKETO ZGORNJEPODRAVSKE PODROČNE ZVEZE DRUŠTEV UPOKOJENCEV SLOVENIJE. PO URADNEM DELU JE SLEDILA ZAKUSKA IN GLASBENI DEL, KJER SMO ZAPLESALI IN SE ZABAVALI OB ZVOKIH NAŠIH DVEH MUZIKANTOV.

V PETEK IN SOBOTO JE BILA V MALI DVORANI RAZSTAVA ROČNIH DEL SEKCIJE MRAVLJICE, KJER SO BILI PRIKAZANI IZDELKI, KI SO JIH ČLANICE ROČNODELSKE SEKCIJE IZDELALE V PRETEKLIH LETIH.
PRAVA PAŠA ZA OČI


MAJ

TOREK, 28.5., SREDA, 29.5. IN ČETRTEK, 30.5.2024;
IZLET V ITALIJO. FIRENCE, OTOK ELBA IN CINQUE TERRE.
TOSKANO V OSREDNJI ITALIJI POZNAMO ZLASTI PO MOGOČNIH IN STARODAVNIH MESTIH IN UTRJENIH VASEH, KAR PRIVABLJA NA TISOČE TURISTOV. VENDAR PA JE TOSKANA MNOGO VEČ - IN TO LE NEKAJ PRIJETIH KORAKOV OD OSREDNJIH MESTNIH TRGOV, KJER ODKRIJEMO BISTVO IN SMISEL TOSKANE, NJENE RODOVITNE GRIČE PREPREDENE Z VINOGRADI IN NASADI OLJK, MOGOČNI GOZDOVI IN  PREKRASNI RAZGLEDI NA SOSEDNJI HRIBČEK, KJER SE ŽE LESKETA OBRIS VAŠKE TRDNJAVE. 
ELBA JE MAJHEN OTOK OB TOSKANSKI OBALI, KJER JE NEKAJ ČASA ŽIVEL TUDI ZNAMENITI VOJSKOVODJA NAPOLEON. KLJUB SVOJI MAJHNOSTI OTOK PONUJA RAZGLEDNE IN PRIJETNE TREKINGE PO SVOJI OTOŠKI NOTRANJOSTI TER OB MORJU. TA MAJHEN TOSKANSKI OTOK VAS BO NAVDUŠIL S SVOJO ČAROBNO POKRAJINO, PRIJAZNIMI LJUDMI, FANTASTIČNIMI PLAŽAMI, BOGATO ZGODOVINO IN NEPREDSTAVLJIVO SPROŠČENOSTJO!
CINQUE TERRE - PET VASIC: PRVA VASICA JE DEJANSKO RIOMAGGIORE, SLEDI MANAROLA, KI JE ZNANA KOT NAJVEČJA PRIDELOVALKA VINA MED PETIMI DEŽELAMI. CORNIGLIA S SVOJIMI 365 STOPNICAMI VAM BO POMAHALA V POZDRAV NA POTI V VERNAZZO, KJER BO POSTANEK IN OGLED. ZADNJA DEŽELA SE IMENUJE MONTERASSO, NJENO SREDIŠČE PA SLOVI PO PRIJETNIH GOSTILNAH IN RESTAVRACIJAH.

JUNIJ

ČETRTEK, 20.6.2024; V ENEM DNEVU OKOLI SVETA - CELOVEC - MINIMUNDUS - VRBSKO JEZERO - GOSPA SVETA
PRIJETNO RAZPOLOŽENI SMO SE OB 6.00 URI ZJUTRAJ ZAPELJALI IZ KAMNICE IN BRESTERNICE PROTI CELOVCU IN SI OGLEDALI MESTNO JEDRO. OBISKALI SMO MINIMUNDUS IN SI OFLEDALI ZNAMENITOSTI VSEGA SVETA. PO OGLEDU JE SLEDILA KRATKA VOŽNJA DO NASELJA GOSPA SVETA (MARIA SAAL) NA GOSPOSVETSKEM POLJU. OGLED ROMANSKEGA SREDIŠČA Z VELIČASTNO GOTSKO ISTOIMENSKO CERKVIJO.

KOT ČEŠNJO NA TORTI PA NAS JE PRESENETIL NAŠ CVETO Z OBISKOM GRADU HOCHOSTERWITZ, KI VELJA ZA ENEGA NAJBOLJ OSUPLJIVIH AVSTRIJSKIH SREDNJEVEŠKIH GRADOV - MOGOČEN 172 METROV VISOKE VZPOETINE VSE DO VIŠINE 664METROV IN IMA KAR 14 MOČNO UTRJENIH VRAT POVEZANIH Z VISOKIM ZIDOM. POT SKOZI VSA VRATA JE DOLGA 620 METROV IN JE TAKO KOT GRAD ODPRTA ZA TURISTE MED APRILOM IN OKTOBROM. MAKETO GRADU SMO VIDELI TUDI NA NAŠEM SPREHODU PO MINIMUNDUSU.
NA KONCU NAŠEGA POPOTOVANJA PA SMO SE USTAVILI V VUZENICI KJER SMO Z DOBRIM POZNIM KOSILOM NAŠ IZLET TUDI ZAKLJUČILI TER ODŠLI DOMOV POLNI LEPIH VTISOV IN PRIJATELJSKIH VEZI.

AVGUST

V TOREK, 13.8.2024 SE DOBIMO NA "PANORAMI" NA MEDIČU, NAJLEPŠI RAZGLEDNI TOČKI ZA POGLED NA NAŠ PRELEPI MARIBOR. TOKRAT SE BOMO DRUŽILI Z NAŠIMI KEGLJAČI TER GA BOMO KAR POIMENOVALI KEGLJAŠKI PIKNIK. KER JE PROSTOR V KAMNIŠKI GRABI, KJER NAŠI KEGLJAČI PRIDNO TRENIRAJO IN KEGLJAJO, PREMAJHEN ZA VSE UDELEŽENCE, SMO PRESTAVILI CELOTNO DRUŽENJE KAR NA "PANORAMO". PRIPRAVILI BOMO EN KRASEN PIKNIK V NARAVI IN NEPOZABNO DRUŽENJE. PO DOGOVORU Z NAŠO GOSTITELJICO Go. NATAŠO OFIČ BO TOKRAT SPREMEMBA V HRANI IN SICER MESO IZ ROŠTILJA.
DOBIMO SE OB 11.00 URI NA PANORAMI.
CENA 18€
ZA PIJAČO POSKRBIMO SAMI!
PRIDITE IN SE PRIJAVITE, LEPO NAM BO!

                                                                                                                     Milena MATALN


 

Uradne ure

Pisarna društva je odprta
vsako sredo med 8.00 in 12.00 uro.

V tem času smo vam na voljo za vsa vprašanja in pomoč.

Vabljeni. 

Kontakti

Kontaktirate nas lahko

po telefonu:
02/623 13 80 ali 0590 44 493

po email-u: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

na internetu: http://www.du-kbg.si

na naslovu: Društvo upokojencev
Vrbanska cesta 97, 2351 Kamnica

ČLANARINA

Članarina za leto 2024 znaša 12 €.
Poravnate jo lahko vsako sredo med 8. in 12. uro v pisarni društva, najkasneje do 30.06.2024.

Ob plačilu članarine boste prejeli še seznam aktivnosti društva v letu 2024.

Plačilo VS je možno do 30.4.2024