SREČANJA, IZLETI IN LETOVANJE 2016

JANUAR

V četrtek, 21.01.2016 smo se odpravili na kopanje v Krapinske Toplice. Kopali smo se v novo zgrajenem vodnem centru " AQUAE VIVAE", ki je v lasti družinskega podjetja. Odprli so ga 2015 v mesecu marcu, ker so začutili potrebo, da sam kraj Krapinske Toplice z svojo turistično ponudbo kraja za domače in tuje goste potrebuje nekaj več. Ta vodni kompleks se razprostira kar na 18.000 m2 ter ima preko 1100 m2 vodne površine in je eden največjih in najsodobnejših na Hrvaškem. Temperatura vode v bazenih je od 28 -38 stopinj in ima okrog 160 različnih vodnih atrakcij. V notranjosti so štirje bazeni od tega tri večji in eden bazen za potapljanje do 4,5 m globoko in pa prav tako štiri zunanji bazeni.

Moram reči, da smo zaplavali prav v vseh, ki so bili na voljo tudi v valovih in zunanjem bazenu. Po kopanju smo odšli na kosilo v hotel "TOPLICE", ter ob dobri glasbi in veselem vzdušju tudi zaplesali.

 FEBRUAR

V torek, 09.02.2016 ob 17.uri pripravljamo skupno pustovanje in sicer DU-Kamnica-Bresternica-Gaj in Društvo za boljše življenje v Domu krajanov v Bresternici. Cena pustovanja je 13 € po osebi in vključuje: večerjo in seveda sladek pustni krof. Pijača je v lastni režiji! Prijavite se lahko še do ponedeljka, 08.02.2016 na tel.št. 031723657 pri ge. Mileni ali se oglasite pri ge. Veroniki Županek v Bresternici.
Vabljeni vsi, ki vam druženje ter zabava z nami nekaj pomenita. 

MAREC

V četrtek, 10.03.2016 se odpravljamo na potep po Prekmurju v Lendavo in naprej do Bogojine. Avtobus odpelje iz Bresternice ob 8.45 uri in iz Kamnice 9 uri zjutraj. Ta izlet je namenjen prazniku "Dneva žena", ki je pri nas upokojenkah še vedno priljubljen in smo si ga vzele za svojega in prav je tako.
Najprej se bomo ustavili v Lendavi, kjer si ogledamo razgledni stolp, ki meri v višino kar 53,5 m in iz katerega seže pogled kar v štiri države. Upam, da nam bo služilo tudi vreme, da bo razgled res čudovit. Privoščili si bomo tudi kakšno jutranjo kavico. Nadaljevali pot do Bogojine vasi, ki je najslikovitejša in najstarejša v Prekmurju ter leži v osrčju Prekmurja. Ogledali si bomo tamkajšnjo Plečnikovo cerkev zgrajeno leta 1925 in si okrog 13 ure privoščili kosilo na znani Turistični kmetiji "FRAS". Ob dobri hrani in prijetnem vzdušju, ki pri nas ne manjka bomo lahko tudi zaplesali.
Program smo spremenili zaradi želje nekaterih članov, da bi bilo to nekakšno druženje za 8. marec ne pa izlet in ogledi. Cena je 25 €. 
Prihod domov v večernih urah.
Prijave se zbirajo na sedežu društva vsako sredo, od 8 - 11. ure pri ge. Mileni.
VLJUDNO VABLJENI!

 APRIL

Ker imamo v mesecu aprilu Občni zbor društva smo se na odboru dogovorili, da bi bilo zanimivo pripraviti še prej kakšen pohod. Takoj sta stopila v akcijo Cvetka in Rudi in organizirala nekaj lažji pohod do Koresa v Rošpohu, dokler je vreme še tako lepo je to treba izkoristiti.
Pohod je bil v torek, 05.04.2016 z zbirališčem ob 9. uri izpred našega društva v Kamnici. Zbralo se je petnajst vztrajnih in dobrih pohodnikov in po dveh urah in pol prišlo na dogovorjeno lokacijo Kores. Oproščeno hoje pa je bilo naši predsednici ge. Vilmi in Mileni. Potrdili sta, da se tudi z avtom lahko pripelješ v dobro druščino. Tako smo se zbrali in tudi Blažu ter predsednici Vilmi zapeli in nazdravili k rojstnemu dnevu. Bilo je prijetno vzdušje in ob enem druženje. Žal pa se takšnih pohodov vedno udeležijo samo isti ljudje. Želeli bi si, da bi ti naši pohodi zaživeli in postali tradicija.
HVALA VSEM, KI STE SI VZELI ČAS ZA NAŠE DRUŽENJE PA ČEPRAV TOKRAT NA DRUGAČEN NAČIN.

Zadnja seja UO DU-KBG v sestavi našega štiriletnega mandata. Razprava o novih kandidatih v prihodnje. UO je odločal kdo bo vodil društvo naslednje štiri leta in odločitev je padla, da ostane na vrhu našega društva ponovno predsednica ga. Vilma PETEK. UO je odločal tudi o novi tajnici društva, ki se mu je tudi predstavila to bo naslednje štiri leta ga. Irena HOČEVAR. Zahvalili smo se tudi devetim našim članom, ki so se poslovili ter izvolili nove, ki bodo njihovo delo nadaljevali.

 Tudi naš Občni zbor društva je za nami. Zbrali smo se v petek, 22.04.2016 ob 10 uri na Čolnarni GALEB - MEHIŠKA RESTAVRACIJA na Bresternici. To je bil naš volilni Občni zbor, kjer je našemu vodstvu potekel štiriletni mandat. Razrešenih je bilo tako devet članov v UO našega društva ter potrjenih isto število novih. Žal sta med njimi naša blagajničarka Marjana DOBAJA, ki je desetletje vodila in skrbela za naše društvene finance in bila vodilna, dosledna, natančna, skrbna roka, lahko bi rekla finančnik, da ga moraš iskati. Z njo pa je iz pisarne odšla tudi Veronika PERKO naša tajnica društva. Tudi njo bomo pogrešali, ker nam je v dveh letih, kar je bila v društvu naredila velik napredek v knjiženju, ter tako s svojo natančnostjo pripomogla, da so stvari glede članarin urejene tako kot se šika. Njeno delo bo sedaj prevzela naša nova tajnica društva ga. Irena HOČEVAR in upam, da bo prav tako uspešna. Tudi našim članom UO, ki so se odločili oditi iskrena hvala za vse kar so društvu doprinesli in prispevali svoj dragoceni čas. Zato jih v tej priložnosti moram omeniti po vrsti Irena, Jure, Marija, Zdenka, Majda, Marjana in Jože.
Naša predsednica Vilma PETEK pa je bila vnovič potrjena in izvoljena z vso podporo članov, tako, da bo vodila društvo še naslednja štiri leta. Tudi Milena MATALN je bila potrjena za naslednje štiriletno obdobje za vodenja izletov, srečanj in letovanj. Društvo je svoje obdobje končalo z pozitivno bilanco in tako uspešno prebrodilo štiriletni mandat, kar pa mislim, da bo tako uspešno še naprej. 
Občnega zbora so se udeležili tudi naši povabljeni gostje predsednik Podravske Pokrajinske Zveze g. Franc LOBNIK, častna podpredsednica v ZDUS-a. Slavica GOLOB, predsednik DU Tabor g. Franc SLAVINEC, predsednik DU Pobrežje g. Anton PRAVIČEK, predsednik ZB Bresternica-gaj tovariš Franc ČERČE, presednik Turističnega društva Kamnica g. Jože RAJŠP, knjižničarka ga. Monika ČERMELJ, član gasilskega društva Kamnica g. Mirko PRAH in pa naš G. Župnik g. Jože POVH.
Posebna zahvala pa gre ljudskim pevkam "MARICE" iz DU-MARIBOR CENTER, ki so se našega Občnega zbora z veseljem udeležile in nam zapele tri čudovite pesm. Prva pesem "PENZIONIST" je nastala v njihovi priredbi posebej za nas upokojence. Občni zbor je prišlo tudi lepo število naših upokojencev (okrog 240), kar nas izredno veseli. To je znak, da smo delali dobro in da ljudje takšna druženja in srečanja potrebujejo in jih tudi podpirajo. Po uradnem delu programa pa je sledila dobra hrana s sladico ter pozneje tudi zabava. Tokrat nam je po dveh letih pavze zopet zaigral naš Bojan "SIERRA MADRE", kateri nas je v preteklosti zabaval na naših prireditvah skoraj dve desetletji. Zadnja skupina je ostala vse do 17 ure. 
JUTRI PA JE ZA NAS ZOPET NOV DELOVNI DAN TER NOVI IZZIVI!

MAJ

IZLET Z "MRAVLJICAMI"

13.05.2016 izlet v Avstrijo. V čokoladnico "ZOTTER", kjer nas je čakala pokušina nekaj najbolj znanih okusov te posebne čokoladnice, ki po novem spada med 8 najboljših na svetu.Spoznali smo tudi uradno najboljšo mlečno čokolado na svetu in inovativnost Zotterja, ki stavi na kvaliteto, BIO sestavine in pravično trgovino.
Pot smo nadaljevali na grad Riegersburg. Na prijetno urejenem poligonu s tribuno za gradom, so nad našimi glavami poleteli orli, sokoli, jastrebi, sove in druge ptice ujede.
Kosilo v stari kmečki gostilni Kaufmann v Wetzelsdorfu.Po kosilu še ogled starega mlina "Ottersbachmuhle" in društvo kmečkih žena EIGENART. Obnovljen 400 let star mlin, v katerem so našle svoje zatočišče članice društva kmečkih žena, ki so nam predstavile svoje produkte, ki jih je mogoče tudi kupiti.
Zaključek izleta pa je bil na turistični kmetiji v Ratchendorfu, kjer smo si ogledali največjo čredo v Avstriji (kamele, lame, bizoni, osli, želve in še druge. Tu si bomo privoščili ter pojedli hrustljavo pečene sveže svinjske krače. Polni prijetnih vtisov smo se odpravili proti domu v našo lepo Slovenijo.

KEGLANJE NA VRVICI!

Kot je že omenila predsednica društva ga. Vilma smo se dogovorili, da se dobivamo ob ponedeljkih v Bresternici na druženju in kegljanju. Prvič smo se dobili že ta ponedeljek, 16.05.2016 ob 17 uri za Krajevno skupnostjo Bresternica-Gaj. Zbralo se nas je kar nekaj in prijetno smo se družili in kegljali smo kar deset rund, tokrat vsak zase. V prihodnje pa nameravamo izbrati ekipe, ki bodo pozneje tudi tekmovale v drugih društvih.
Hvala vsem, ki ste prišli in vabljeni tudi ostali, ki bi prvič poskusili kegljati z nami!

NAŠ IZLET NA POLJSKO - ČENSTOHOVA - KRAKOV - WADOWICE - ZAKOPANI OD 30.05. - 01.06.2016!

1.dan:
Naš 3-dnevni izlet na Poljsko je bil kar naporen vendar prelep in zanimiv. Iz Kamnice smo se odpeljali ob 1.05h zjutraj.Vožnja preko Avstrije, Češke na Poljsko. Dopoldanski prihod v mesto Čenstohovo, ki je poznano po pavlinskem samostanu Jasna Gora. V njem hranijo ikono Črne Marije, ki je v svetišču, posvečenem Devici Mariji.To svetišče obišče vsako leto na milijone vernikom in romarjev.
Popoldan smo prispeli v Krakov. Unesco je mesto uvrstil med 12 najpomembnejših in najlepših spomenikov sveta. Ker pa smo bili za prvi dan kar utrujeni smo se namestili v hotelu"HILTON GARDEN INN" zraven letališča Krakov. Po krajšem počitku in osvežitvi smo odšli na večerjo in se kar hitro odpravili v posteljo. Bili smo prijetno presenečeni, ker nismo slišali nobenega zvoka letal, ki so prihajala in odhajala. Vse je tako zaščiteno in hermetično obdelano, da tudi ko stojiš v avli letališča ne slišiš letala ko pristane ali vzleti - neverjetno. 

2.dan:
Po zajtrku vožnja do Wadowic, rojstnega kraja papeža Janeza Pavla II. Ogledali smo si farno cerkev in muzej o njegovem življenju. Nazaj v Krakov smo se vrnili 15.30h in imeli ogled mesta.Ogledali smo si največji srednjeveški trg v Evropi - Rynek Glowny, Marijino katedralo, katere oltar je pravi biser rezbarske umetnosti. Mestno hišo, staro Univerzo, škofijsko palačo in grad Wawel z notranjostjo. Ta je danes spremenjen v muzej. Po ogledu večerja v hotelu in druženje.

3.dan:
Po zajtrku vožnja do Zakopanov. Mesto leži na jugu Poljske in je zimsko središče Poljske. Kot mesto leži blizu poljsko-slovaške meje, hribovja Podhale in ob vznožju Visokih Tater.V Zakopanih vsako leto prirejajo tekme Svetovnega pokala v smučarskih skokih. Ogledali smo si skakalnice in center pod njo ter imeli nekaj prostega časa za sprehod skozi mondeno središče. Vsi pa smo bili enakega mnenja, da je naš novi center v Planici in naših sedem lepotic skakalnic najlepši na svetu.
Po krajšem času vožnje smo obiskali še kraj Chochlow, kjer smo si ogledali znamenito in prekrasno leseno vasico, ki ima v celoti ohranjeno leseno arhitekturo ter muzej z starimi običaji.
Po vseh ogledih teh čudovitih lesenih hiš pa je sledila vožnja proti domu. Po dveh ali treh postankih smo se vrnili v Kamnico ob 23.40h zvečer polni lepih doživetij in vtisov Poljskih lepot.

JUNIJ

PIKNIK - POHORJE

Vabimo vas na samopostrežni piknik v naravi na "ANDREJEV DOM" na Pohorju, ki bo v torek, 21.06.2016. Odhod iz Bresternice ob 9 uri in iz Kamnice ob 9.15 uri.
Njihova gesta je: MI SPEČEMO - POSTREŽETE IN VZAMETE SI SAMI - KOLIKOR POJESTE! 

JULIJ

V mesecu juliju, natančneje 21.07.2016 smo imeli posebno čast obiskati našo najstarejšo članico društva go. Alojzijo MAZOVEC. Napolnila je jubilejnih 98 let. Svoj rojstni dan je praznovala v krogu svojih otrok, vnukov in pravnukov. Obiskali smo jo kasneje  in bila nas je zelo vesela in tako je ob kavici stekel čudovit sproščen pogovor. Zaupala nam je, da ima sklenjeno pogodbo do 110 leta  - VESTE TAM ODZGORAJ je rekla in se nasmejala. Neverjetna, prisrčna, zadovoljna in s močno voljo do življenja živi v veliki ljubezni s svojo hčerko Evgenijo in zetom Rudijem., ki pa jih neizmerno spoštuje in ceni. Pove pa, da sta z zetom velika prijatelja, kar je pohvale vredno. Polna humorja, veselja in zadovoljstva nam zaupa, da rada gleda svoje nadaljevanke po televiziji in tudi poročila ji ne uidejo vendar tista jo pogostokrat razžalostijo. Vse kar se dogaja po svetu  in doma natančno spremlja vsak dan posebej. Pri našem odhodu pa nas pospremi z besedami " TUDI NASLEDNJE LETO VAS BOM ČAKALA, LE PRIDITE!
Resnično se bomo vrnili ga. Alojzija, čudovita ženska ste in imate veliko srce - hvala vam za vse veliko zdravja in veliko, veliko humorja še naprej.

DRUŽENJE NA RIBNIŠKI KOČI

Vabimo vas na poletno druženje na Ribniški koči, ki bo v petek, 22.07.2016. Odhod iz Kamnice ob
9 uri. Cena izleta je 17 €. V tem je zajet prevoz tja in nazaj, aperitiv pri prihodu in kosilo.
Vabljeni vsi, ki se radi družite in zabavate z nami!
Izlet v hribe je uspel v nulo, čeprav ni bil v našem programu za letošnje leto. Ker pa je bilo veliko povpraševanje smo izlet organizirali kar nenačrtovano. Sicer ni dal vseh pričakovanj, ker namen tega izleta je bil nabiranje borovnic. Borovnic je bilo tokrat samo za dober okus v ustih je pa bilo zdravilnih rastlin, da smo si jih nabrali za razne čajčke in tinkture.

AVGUST - SEPTEMBER

LETOVANJE V KRAJU BRNO NA OTOKU KORČULA

OD SOBOTE, 27.08. DO SOBOTE, 03.09.2016 LETOVANJE NA MORJU. TOKRAT SMO SE ODLOČILI ZA 7-DNEVNO LETOVANJE NA OTOKU KORČULA. HOTEL »AMINESS LUME« (EX FERAL) 4**** LEŽI NA OBALI V MIRNEM KRAJU BRNO, 25 KM OD VELE LUKE.

STORITEV : ALL INCLUSIVE, VSE SOBE IMAJO KLIMO IN BALKON.

CENA LETOVANJA JE 439 €

VKLJUČUJE PA: 7X ALL INCLUSIVE, 7X NOČITEV, 7X TURISTIČNA TAKSA, PREVOZ KAMNICA/BRESTERNICA - KORČULA IN NAZAJ, FISH-PIKNIK NA ČUDOVITEM OTOČKU PROIZD TER OB KONCU ŠE OGLED VELE LUKE. LETOVANJE BOMO ZOPET OMOGOČILI NA 8 ZAPOREDNIH OBROKOV.

PRIJAVE SPREJEMAMO DO SREDE, 27. JANUARJA 2016 S PLAČILOM 50 € PRVI OBROK. ISTOČASNO SE VPIŠETE V SEZNAM PRI TURISTIČNI AGENCIJI "RELAX TURIZEM d.d. TPC MEŽA, PODRUŽNICA MARIBOR, KI JE TUDI ORGANIZATOR LETOVANJA.

ODHOD IZ KAMNICE JE V PETEK, 26.08.2016 OB 21.15 IN 21.20 uri, iz BRESTERNICE PA OB 21.00 uri OBA AVTOBUSA!

BOHINJSKO JEZERO IN KRAVJI BAL - ODPOVEDANO IZ STRANI ORGANIZATORJA!

SEPTEMBER

VABILO

Društvo upokojencev Kamnica-Bresternica-Gaj vas vabi na srečanje v Bresternico. Srečanje se pričenja s ponedeljkom v sklopu Krajevnega praznika Bresternica-Gaj, katerega bomo otvorili prav mi upokojenci. Namenjeno je druženju, raznim aktivnostim kot so kegljanje, kartanje in metanje pikada ter spoznavanju med seboj. Srečanje bo tokrat že drugo po vrsti. Gostišče Šarenac pa bo poskrbelo za hrano in pijačo seveda po zmernih cenah.
Dobimo se v ponedeljek, 12.09.2016 na ploščadi ter zelenici za KS Bresternica-Gaj s pričetkom 
ob 11 uri.
Pridite imeli se bomo fajn!

Upravni odbor DU-KBG

V mesecu septembru pa sta praznovali svoj okrogli jubilej, 90 rojstni dan kar dve naši članici. Tudi njiju smo obiskali na domu in sicer kar isti dan. Obe sta bili našega obiska zelo veseli. Najprej je 90 svečk upihnila ga. Marija GREINER in sicer 12.09.2016.

18.09.2016 pa je upihnila svečke tudi naša druga članica ga. Ljudmila ULBL. Obe živita sami in si zase tudi še kaj postorita s pomočjo svojih otrok in vnukov. Ne moreš opisati kako so ljudje skromni celo življenje in veseli vsake najmanjše pozornosti, ki jo občutiš ob našem prihodu - obisku. 

OKTOBER

Vsekakor je mesec oktober zaznamoval naš "KOSTANJEV PIKNIK" na Žavcarjevem vrhu. Udeležilo se ga je kar lepo število ljudi. Avtobus je odpeljal ob 9 uri iz Kamnice ob 9.10 uri pa iz Bresternice. Eni so pešačili drugi pa so se pripeljali kar s svojimi konjički. Vreme nam je prijetno služilo ves dan pa čeprav smo se držali bolj v notranjosti lokala. Imeli smo tudi dva muzikanta, naša člana, ki sta popestrila piknik s plesom in dobro voljo. Čeprav se kostanjev ravno nismo najedli, ker jih še ni bilo toliko smo vsaj lačne oči potešili z njimi. Hvala vsem, ki ste se piknika na svežem zraku v naravi udeležili.

NOVEMBER

V torek, 08.11.2016 bo "VESELO MARTINOVANJE" v Komarnici 4 v Cerkvenjaku, na turistični kmetiji "BREZNIK". To kmetijo že upokojenci dobro poznamo kjer se dobro je in pije - pravijo!. Avtobus bo odpeljal naše člane iz Bresternice ob 15.45 uri in iz Kamnice ob 16 uri izpred pošte.
CENA MARTINOVANJA JE 25 €
- vključuje pa dobrodošlico, hrano, pijačo neomejeno (kavo, vino, sokove, vodo), degustacijo vina v njihovi kleti ter prevoz z avtobusom tja in nazaj. VSE TO BREZ KAKŠNEGA KOLI DOPLAČILA!
Prijave se zbirajo v naši pisarni na sedežu društva pri ge. Mileni vse do srede, 02.11.2016.

VESELIMO SE PONOVNEGA DRUŽENJA ZA VAMI!

DECEMBER

PREDSILVESTRSKA ZABAVA IN DRUŽENJE!

Vabimo vas na "SILVESTROVANJE", ki ga organiziramo skupaj z agencijo "RELAX" že drugo leto zapored. Tokrat bomo silvestrovali v Murski Soboti v hotelu "DIANA". Za prevoz bo poskrbela turistična agencija "RELAX",ki nam daje prevoz kar z dvema njihovima avtobusoma. Predsilvesterska zabava kot smo jo poimenovali
bo v petek, 23.12.2016 s pričetkom ob 16. uri.
Avtobusa bosta odpeljala iz Bresternice 14.45 in iz Kamnice ob 15.00 uri. Vračali se bomo okrog 23.00 ure zvečer.
CENA JE 20 € PO OSEBI!
Vključeno: aperitiv dobrodošlice (domače žganje, hišna penina, sok), glasba (One man band) in silvesterski meni, ki si ga kar preberite.
PORCIJSKO STREŽENA PREDJED
Musllin zvitki s francosko solato na solatni posteljici
Nadevan jajček
Sirovo nabodalo s sadjem
POSTREŽENA JUHA V JUŠNIKIH
Goveja juha z rezanci in domačim korenčkom ter jetrnimi cmoki
SAMOPOSTREŽNI BIFE GLAVNE JEDI
Dušeno goveje stegno v Refoškovi omaki
Svinjski medaljon z jurčki
Piščančji file po pariško
Mešani ribji fileji na žaru
PRILOGE
Kruhova rezina s semeni
Skutni štrukelj
Zelenjavna rižota
Korenčkov pire
SOLATNI BIFE
Različne sveže sezonske in vložene solate z različnimi prelivi
SLADKO-SADNI BIFE
Različni sladki mignjoni iz naše Slaščičarne Diana s 50 letno tradicijo
Sezonsko sadje
PRED ODHODOM ŠE NEKAJ TOPLEGA
Sarma s slanim krompirjem
NE RAZMIŠLJAJTE PREDOLGO, NE ODLAŠAJTE, DA NE BO PREPOZNO.
KAR PRIJAVITE SE!

Uradne ure

Pisarna društva je odprta
vsako sredo med 8.00 in 12.00 uro.

V tem času smo vam na voljo za vsa vprašanja in pomoč.

Vabljeni. 

Kontakti

Kontaktirate nas lahko

po telefonu:
02/623 13 80 ali 0590 44 493

po email-u: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

na internetu: http://www.du-kbg.si

na naslovu: Društvo upokojencev
Vrbanska cesta 97, 2351 Kamnica

ČLANARINA

Članarina za leto 2024 znaša 12 €.
Poravnate jo lahko vsako sredo med 8. in 12. uro v pisarni društva, najkasneje do 30.06.2024.

Ob plačilu članarine boste prejeli še seznam aktivnosti društva v letu 2023.

Plačilo VS je možno do 30.4.2024