SREČANJA, IZLETI IN LETOVANJE 2017

JANUAR

Zaradi bolezni je prišlo do spremembe programa ter datuma tako smo kopanje prestavili iz meseca JANUARJA (19.01.2017) na mesec FEBRUAR (Valentinovo 14.02.2017).

FEBRUAR

Tako se gre na kopanje sedaj V TOREK, 14.02.2017 v Toplice Sv. Martin na Muri - Hrvaška. Pot nas vodi skozi Gornjo Radgono, Ljutomera do mejnega prehoda s Hrvaško in po nekaj kilometrih v samo kopališče Sv. Martin na Muri. To so najsodobnejše in največje toplice na Hrvaškem. Zadnje dve leti se lahko pohvalijo z najbolj kvalitetno turistično ponudbo za katero so dobile zlato plaketo ter zlati znak za eno izmed najlepše urejenih toplic na Hrvaškem. Pohvali se lahko z modernimi notranjimi bazeni z termalno in navadno vodo, raznimi vodnimi efekti v kompleksu odprtih bazenov, wellness centrom, apartmani z 4*, športnimi igrišči, bogatim animacijskim programom in še bi lahko naštevali. Samo naselje Sveti Martin na Muri pa je že pet let za povrstjo nagrajen od Hrvaške turistične zajednice kot eno najlepše urejenih malih naselij in je tudi v okviru projekta EDEN Evropske unije uvrščena med deset najkvalitetnejših evropskih ruralnih turističnih destinacij. Mislim, da je s tem povedano vse - treba se je samo prijaviti, peljati in uživati.
Avtobus odpelje iz Bresternice ob 8.00 uri in iz Kamnice ob 8.10!

CENA 20 € PO OSEBI
V CENO JE VKLJUČEN: Prevoz, ogled muzeja "Oldtaimerjev Šardi", večerja s sladico in kavico, paket pijače (vino, voda, sok postrežena na mizo za 4 osebe) v restavraciji "Pool Lounge", pozdrav dobrodošlice iz strani gostiteljev ter veselo druženje z upokojenci iz Sv. Martina na Muri z živo glasbo. Kopanje plača društvo.
CELODNEVNI PROGRAM: Po prihodu v toplice najprej kopanje med 10.00 in 14.00 uro. Po kopanju se odpeljemo 3km stran od kopališča v kraj Selnica kjer si bomo ogledali muzej starih avtomobilov Oldtaimerjev "Šardi", ki se lahko pohvali s preko sto različnimi avtomobili, traktorji, kolesi ter motorji, kolekcijo orožja in vsakodnevnimi uporabnimi predmeti. Razstavljeno je tudi staro gasilsko vozilo in tranvaj. Zbirka sega vse od leta 1929 pa vse do 1969. Po ogledu se vračamo nazaj v toplice, kjer bo prijetno druženje upokojenci iz Sv. Martina. Sledi skupna večerja (ob 18.00 uri) in živa glasba s plesom.
ZA PREHOD MEJE VELJAVEN DOKUMENT (OSEBNA IZKAZNICA ALI POTNI LIST), PLAČILNA ENOTA HRVAŠKA KUNA!

V PETEK, 10.02.2017 - Pohodništvo
Obveščamo vas, da organiziramo že drugo leto zapovrstjo tradicionalni pohod na Urban ob polni luni. Zbirališče bo v Kamniški grabi 60, pri Wudlerjevih. Odhod bo ob 18.00 uri, hoja bo zmerna za vse udeležence, brez strahu na Urban, nato pa nazaj grede postanek za okrepčilo na kmetiji "BOBIČ". Mislim, da bo to pika na i za vse pohodnike in nagrada za prehojeno romantično pot ob spremljanju in siju polne lune ter neke vrste nočna osvežitev.
Vabljeni vsi, ki se vam pohodništvo ter druženje ob polni luni zdita zanimiva.
Prijave zbirata:
WUDLER BLAŽ tel. št. 051 244 359 in
KOLANDER RUDI tel. št. 041 553 403
Naš slogan pa je " VEČ NAS BO, BOLJŠE BO" Vabljeni ne bo vam žal, doživeli boste nepozabno druženje!
ŽAL JE NAŠ POHOD OB POLNI LUNI TOKRAT ODPADEL ZARADI SLABEGA VREMENA!

V PETEK, 24.02.2017 - "PUSTOVANJE" v dvorani KS Kamnica. Pričetek bo ob 16.00 uri.
CENA PUSTOVANJA JE 12,50 €
vključuje pa večerjo z ruskim bifejem in glasbo.
Vljudno vabljeni vsi še posebej maske!
ZARADI PREMAJHNEGA ŠTEVILA PRIJAV SMO PUSTOVANJE ŽAL MORALI ODPOVEDATI!

MAREC

SREDA, 08.03.2017 "DAN ŽENA" 8. MAREC Vabimo vse, ki vam ta dan še kaj pomeni, pridite ob 13.00 uri v veliko dvorano "Gostilne Galeb - Mehiške restavracije" K čolnarni 29, v Bresternico.
Upokojenci in vsi ljudje dobre volje si zaslužimo druženja, iskrenega prijateljstva in kdaj pa kdaj tudi dobre zabave. Nismo še pozabili nekaterih praznikov, ki tej naši generaciji še vedno veliko pomenijo.
Društvo upokojencev Kamnica-Bresternica-Gaj in Društvo za lepše življenje vas tako vabita na skupno nepozabno srečanje ob Dnevu žena. Preživimo en popoldan ob čudovitem druženju, ob dobrem kosilu, glasbi in petju, ki naj bo prijetno presenečenje za vse. Program pa naj vse do srečanja ostane skrivnost.
CENA KOSILA IN GLASBE JE 15 €
Prijave sprejemamo v pisarni društva upokojencev Kamnica-Bresternica-Gaj pri ge. Mileni MATALN in sicer kar dva dni zapored v sredo, 01.03. in v četrtek, 02.03.2017 med 8.00 in 11.00 uro! in za

Društvo za lepše življenje v Bresternici v prostorih društva (prva liga) od torka, 28.02. do petka, 03.03.2017 med 16.00 in 18.00 uro pri ge. Veroniki ŽUPANEK!

POHODNIŠTVO PRI POLNI LUNI NA URBAN:

Sobota, 11.03.2017 Že drugič za povrstjo organiziramo pohod ob "POLNI LUNI". Pohod bo v soboto, 11.03.2017 z zbirališčem ob 19.00 uri pri Wudlerjevih v Kamniški grabi 60. Pohod bo letom primeren, počasen in zabaven. Hoja proti Urbanu traja približno dve urci. Sicer pa eno uro gor ali dol, če smo se zato odločili, kajne? Nazaj grede se ustavimo na kmetiji "BOBIČ", da se vsi skupaj malo ohladimo, okrepčamo in naberemo novih moči, da pridemo zopet v dolino. Obrisati bo treba marsikatero potno čelo in še kaj. Vse to za nočne užitke. Hoja bo zelo romantična saj nas bo ves čas spremljal sijaj polne "LUNE". Mislim, da bo kmetija" BOBIČ" ena pika na i, kjer bo poplačano potenje in trplenje.
NE USTRAŠITE SE, PRIDITE IN UŽIVAJTE Z NAMI!

V PONEDELJEK, 20.03.2017 je dopolnila svoj 90 rojstni dan naša dolgoletna članica društva upokojencev Kamnica-Bresternica-Gaj, ga. Olga Tadina. Obiskali sva jo na njenem domu z našo tajnico Ireno Hočevar, ki je par minut oddaljen od našega sedeža društva. Našli sva jo na njeni terasi za hišo, kjer se vsako jutro pogovarja in zaliva svoje prelepe vrtnice - nam je zaupala. Bila je prijetno presenečena.
GA. OLGA ŠE NA MNOGA, MNOGA LETA!

APRIL

V mesecu januarju smo v našem društvu gostili vodjo recepcije in prodaje destinacij g. Emina Čajlakoviča in sicer iz Specijalne bolnice za medicinsko rehabilitacijo"THALASSOTHERAPIA" iz Crikvenice. Predstavil nam je program, ki ga kot zdravilišče izvajajo in ponudijo tudi za individualne goste po dokaj ugodni ceni in zdelo se mi je na prvi pogled zanimivo. Prosila sem ga, če bi si to lahko osebno ogledali in povabil nas je sedaj v mesecu aprilu. Dogovorila sva se za termin 10., 11., in 12. april, kjer smo si še s tremi člani komisije za izlete to tudi ogledali. V naprej mi je po e-pošti poslal program, ki si ga zamislil kaj si bi ob našem prihodu zraven centra lahko še pogledali. Naš gostitelj g. Emin nas je ob prihodu lepo sprejel še s svojim kolegom šefom oddelka za gostinstvo in marketing g. Dariom Antičem. Dobili smo ključe sob in imeli kakšno urco časa, da se pripravimo za večerjo. Odpeljala sta nas v Novi Vinodolski v prijetno gostišče popolnoma oddaljeno iz mestnega vrveža. Po večerji pa sta nas peljala v vinsko klet Vinarija " PAVLOMIR" na ogled kleti in pokušino njihovih vin. Lastnik te kleti g. Miroslav Palinkas je leta 1994 prišel iz Vukovarja in je po vojni na Hrvaškem ko so ostali brez strehe nad glavo s svojo družino prišel v Novi Vinodolski. Začel je tako rekoč iz nič dobil nekakšna sredstva od države za svoj projekt in tako je iz nič nastala najbolj priznana, največja in najbolj moderna vinska klet na Hrvaškem. Ponaša se z najboljšimi sortami vina nasploh (Chardone, Frankinje, Rumeni muškat, Cabrnet, Sauvignon, Beli pino in namiznih vrst grozdja) ima zasajenih 31 h vinogradov tukaj v Novem Vinodolskem, ki je ponoči med vrstami osvetljena in pa posebno sorto rdečega vina doma v rodnem Vukovarju, kjer mu pomaga brat. V svojih kleteh lahko shrani čez 15 vagonov grozdja. Stene njegove palače, ki se še ureja pa krasijo zlata, srebrna in bronasta odličja iz same Hrvaške in iz tujine. Začel pa je tudi s predelavo žganja Vinodolsko medico, Primorsko travarico, Vinodolska smokoviča, Pavlomirska komovica in druge. Postregel nam je kar nekaj najbolših, vrhunskih sort vin ampak jaz kot lajk na področju vina tega ne morem ocenjevati zato sem to prepustila kolegoma Blažu in Rudiju. Bil je zelo počaščen in vesel našega obiska in nas Slovence povabil, da se še kdaj oglasimo in pripeljemo kakšno skupino. Vsakemu, ki se bo tako odločil za letovanje v Crikvenici pa svetujem, da si to klet ogleda - ne bo mu žal.
V letošnjem letu imajo v centru "THALASSOTHERAPIA" svoje kapacitete že popolnoma zasedene za naslednje leto pa smo se dogovorili, da pride v mesecu novembru osebno predstaviti program, cene in proste kapacitete za celotno leto 2018.
Moje mnenje in mnenje članov je bilo enotno, da se posamezno lahko dogovarjamo o letovanju pri njih, kar pa se veže celotne skupine 50 ljudi, ki hodimo na letovanje vsako leto pa nebi bilo primerno. Zakaj ne, ker je v prvi vrsti problem glavna cesta, ki loči bivanje in plažo, restavracija za hrano je oddaljena od bivanja kakih 200 - 300m, kamor morajo hoditi na svoje tri obroke hrane in pa z hrano, ki so jo ponudili nam naši ljudje enostavno nebi bili zadovoljni. Problem mislim, da bi bil v neki vrsti tudi notranji bazen, ker se naših ljudi kar nekaj v morju ne kopa in so raje na ležalnikih ob bazenu. Bazen bi lahko koristili le takrat ko v njem ni zdraviliških rehabilitacij in terapij - to pa je mogoče le v popoldanskem času, ker dopoldan se v bazenu odvijajo razni programi terapij, ki so namenjeni bolnikom, kateri so poslani iz cele Hrvaške preko zdravstvenega zavarovanja. Tako, da bomo letovanje urejali samo v posameznih primerih, če bo kdo to hotel preko g. Emina vodje prodaje v "THALASSOTHERAPIA" centru v Crikvenici. Mislim, da za tiste, ki bi radi letovali bližje, ki ne prenesejo daljše vožnje je to sprejemljivo in ugodno.

PETEK, 21.04.2017 Občni zbor Društva upokojencev Kamnica-Bresternica-Gaj v veliki dvorani "Gostilne Galeb - Mehiške restavracije" k čolnarni 29, v Bresternici.
Začeli smo ob 10.00 uri dopoldan in prišlo je okrog 200 ljudi. Prišli so tudi vsi vabljeni gostje med njimi g. Franc LOBNIK, ga. Slavica GOLOB, predsednik DU-Tabor g. Franc SLAVINEC, predsednik DU-POBREŽJE g. Anton PRAVIČEK, predsednik KS-Kamnica g. Simon HAUPTMAN, g. Ernest ŽIŽEK iz Turističnega društva Kamnica, g. Mirko PRAH iz Gasilskega društva Kamnica in pa naš redni  in dragi gost g. Župnik POLH. Za začetek so nam zapele Ljudske pevke iz društva upokojencev "Tabor" pod vodstvom ge. Marjetke Oman. Mislim, da so s pesmimi, ki so jih zapele dale začetni čar tudi našemu Občnemu zboru. Uradni del Občnega zbora je tako po vseh poročilih najprej naše predsednice DU-KBG ge. Vilme PETEK in pozneje še vseh vodij naših sekcij trajal kar nekaj čez 12.00 uro. Sledila je pogostitev in pozneje še zabavni del, kjer so se ljudje do dobra sprostili ter zabavali. Za veseli del so poskrbeli muzikantje, ki so popolnoma ogreli celotno dvorano gostilne Galeb na Bresternici. Med pauzo so nas promocijsko obiskali tudi iz časopisne hiše "VEČER", kjer so naredili eno zanimivo žrebanje s tremi glavnimi dobitki. Prva nagrada: sesalec (Zdenka Dobaj), druga - terme Ptuj (Ivica Potočnik) in tretja nahrbtnik (Bogo Krizmanič). S tem so ljudi pritegnili  in namen tega je bil, da se začne ponovno brati Večer v posodobljeni obliki - tako kot je bilo to v navadi nekoč. Takšno druženje enkrat letno ljudem koristi v prvi vrsti , da se družijo, spoznavajo nove ljudi, srečajo svoje stare prijatelje, navezujejo stike z novimi prijatelji in pa pozabijo na vsakodnevne skrbi, ki jih tarejo skozi leto. Zahvala gre tudi ge. Zlatki KRAVINA in njeni ekipi, ki je poskrbela za gostinske storitve ter nam odstopila dvorano in jo lepo pripravila.

MAJ

V SREDO, 17.05.2017 smo organizirali prvi turnir v keglanju na vrvici na novi lokaciji. Zbrali smo se v Kamniški grabi pri Blažu in Ireni Wudler, ki sta na domačem terenu napravila pravi kegljaški spektakel. Postavila sta namreč svoje igrišče za keglanje in nas povabila na prvo srečanje v tekmovalnem smislu. Zbralo se nas je kar enajst vnetih in za keglanje pripravljenih članov društva. Zaigrali smo kar tri partije in se istočasno prijetno zabavali. Gostitelja pa sta za konec pripravila tudi majhen prigrizek ter kozarček domačega. Domenili smo se, da se tako kar po telefonu pokličemo enkrat tedensko ob 17.00 uri popoldan in sicer pogoj - lepo vreme. Hvala Ireni in Blažu za dobro keglanje ter čudovito popoldansko druženje!


IZLET V BUDIMPEŠTO V PONEDELJEK, 29., IN TOREK, 30.06.2017

1. DAN - Budimpešta:
ČUDOVITA MADŽARSKA PRESTOLNICA POD ZAŠČITO UNESCA
Zjutraj ob 5.00 uri odhod iz Bresternice in ob 5.10 iz Kamnice. Vožnja ob južni obali Blatnega jezera do Budimpešte. Prestolnica ob Donavi je zaradi svoje slikovite lege, veličastnih kraljevskih in cesarskih zgradb ter posebnega ozračja vselej privlačen turistični cilj. Budimpeštanski bregovi Donave in staro Budimsko mesto so na Unescovem seznamu svetovne kulturne dediščine. Po prihodu obisk zanimive centralne tržnice in sprehod po mondeni peš ulici Vaci. Plovba pod čudovitimi mostovi Donave s kozarcem penine. Krožni ogled glavnih mestnih znamenitosti: razen elegantnih neorenesančnih stavb še občudovanje Opere, Parlamenta. Sprehod po Trgu herojev in po Vajda Hunyadijevem dvorcu, ogled notranjosti Štefanove cerkve. Ogled Grajskega hriba, kjer stoji matjaževa cerkev, Ribiška trdnjava - bastilija in grajsaka palača. Nastanitev v hotelu. Večerja v čardi, značilni madžarski restavraciji, z glasbo, folkloro in pijačo ter panoramsko vožnjo na Citadelo, od koder je najlepši pogled na razsvetljeno prestolnico. Prenočevanje.
2. DAN - Zajtrk - Blatno jezero - Tihany- Heviz- Keszthely (dvorec Festetics)
VELIKO BLATNO JEZERO
Po samopostrežnem zajtrku odhod proti severni strani Blatnega jezera. Med potjo ogled tihanyskega polotoka s pogledom na "madžarsko morje" in okolico. Tihany je najprivlačnejši kraj ob Blatnem jezeru, nad katerim kraljuje Benediktanski samostan, od koder se odpira čudovit razgled na največje jezero v srednji Evropi. Sprehod po najprivlačnejšem kraju ob Panonskem morju, ki slovi po svojih posebnostih in pokrajinski lepoti. Zaradi zanimivih starih hiš je zaščiteno območje. Ogledali si bomo kraj Heviz, ki je najpomembnejše središče madžarskega in srednjeevropskega zdraviliškega turizma. Na skrajnem zahodnem obrobju pa se bomo zapeljali v kraj Keszthely. Njegova največja znamenitost je baročni dvorec Festetics. Odhod proti domovini, s prihodom v poznih večernih urah.
CENA IZLETA JE 116 €
Cena vključuje: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, cestnine in parkirnine, 1 x nočitev s polpenzionom v dvoposteljnih sobah v hotelu 3*, 3-delna značilna madžarska večerja v čardi z glasbo, folkloro in pijačo, plovba po Donavi s kozarcem penine, oglede po programu, DDV, odlično slovensko vodenje in organizacijo potovanja.
Možna doplačila: Ob prijavi enoposteljna soba 20 €

JUNIJ

V ČETRTEK, 15.06.2017 vas vabimo na družabno srečanje v okrepčevalnico "dolina Winettu", Stoperce 35.
Odhod avtobusa bo iz Bresternice ob 9.45 uri in iz Kamnice ob 10.00 uri dopoldan.
Gostitelj nam nudi dve vrsti menijev in sicer:
a) postrvi s prilogo in sladico ter
b) odojka s prilogo in sladico

CENA menija (a) s prevozom in glasbo je 16 €
CENA menija (b) s prevozom in glasbo pa 17 €

Srečanje in druženje organiziramo z namenom, da se nam pridružite v čim večjem številu. Prijave sprejemamo od srede, 24.05.2017 dalje na sedežu društva. Zadnji rok prijave pa je sreda, 07.06.2017 do 11.00 ure v pisarni društva pri ge. Mileni. 

Vabljeni vsi, ki se radi družite, uživate v naravi, sklepate nova in nova prijateljstva, da se vkljućite v naš animacijsko - športni program ter se ob dobri glasbi tudi zavrtite in poveselite z nami.
VLJUDNO VABLJENI S KANČKOM DOBRE VOLJE ZA VSE NAS!

 JULIJ

V ČETRTEK, 13.07.2017 se odpravljamo na Gorenjsko.

POTEP PO GORENJSKI Odhod: 13.7.2017 (1 dan)

BRESTERNICA – BEGUNJE NA GORENJSKEM – BLED – PLANICA – ZELENCI – BRESTERNICA

Odhod iz Bresternice v jutranjih urah ( 6.00 uri) in iz Kamnice ( 6.10 uri) ter vožnja z vmesnimi postanki do rojstnega kraja utemeljitelja narodno zabavne glasbe v Sloveniji – Slavka Avsenika. Muzej Avsenik sestavljata muzejska dvorana za 70 oseb in dodatni prostor, namenjen razstavi priznanj in nagrad ansamblu, v zgornjem nadstropju pa sta na ogled spominski sobi posvečeni družini Avsenik skozi čas z ohranjenim starim pohištvom. V muzeju si lahko ogledate muzejske eksponate in instrumente, ki so last članov ansambla. Raznorazna priznanja in nagrade, ki jih je tekom let pridobil Slavko Avsenik osebno, kot tudi ostali člani ansambla. V vitrinah je veliko mednarodnih priznanj npr. iz Nemčije, ZDA, Kanade, Avstrije, veliko tudi s strani slovenskih izseljencev za zasluge pri promociji Slovenije. V muzeju so tudi seznam avtorskih skladb Slavka in Vilka Avsenika, ansamblu podeljene plošče glasbenih založb, plani turnej, stalna muzejska razstava fotografij in kratka zgodovina Ansambla bratov Avsenik skozi čas, razstava ovitkov gramofonskih plošč Ansambla bratov Avsenik, ki so izšli doma in po svetu. Iz Begunj se boste odpravili do Radovljice, do Lectarja, kjer si boste ogledali več kot dvestoletno tradicijo izdelave src iz lectarja. Delavnica deluje tudi v obliki muzeja, kjer si lahko star originalen postopek izdelave v živo ogledate. Na srednjeveškem trgu gorenjskega mesta Radovljice, katerega ime prvič preberemo že pred letom 1333, stoji več kot petsto let stara hiša, v kateri je Jakob Krivic leta 1766 odprl lectarsko delavnico, medičarstvo in svečarstvo. Sam je doživel visoko starost 90 let. Lectarsko obrt je kasneje prevzel sin, ki pa je leta 1822 v isti hiši odprl tudi gostilno, ki deluje še danes. Nekaj časa sta vzporedno delovali obe obrti, od tod tudi ime gostilna Lectar ter simbol hiše – lectovo srce. Malce zaljubljeni odpeljali do Bleda. Slednje je s svojo okolico in naravnimi lepotami eno najlepših alpskih letovišč, značilno po blagem, zdravilnem podnebju in termalni jezerski vodi. Lepota gora odseva v jezerski gladini, sonce, mir in svež zrak vzbujajo izredno prijetne občutke obiskovalcev v vsakem letnem času in zagotavljajo idealne razmere za prijeten oddih ali dejavne počitnice. Bled privablja poslovneže, umetnike, športnike, raziskovalce, rekreativce, stare in mlade, ljudi z vsega sveta. Z lepoto jih očara in prepriča, da se vedno radi vračajo. Čas za kavico in potovanje naprej proti Planici, kjer boste obiskali Nordijski center Planica, ki je izjemno okolje za nadaljevanje tradicije smučarskih skokov in poletov, za treninge in tekmovanja smučarjev tekačev... V sklopu Nordijskega centra Planica je nastalo 7 novih skakalnic s spremljajočimi objekti ter izvedla se je obnova letalnice bratov Gorišek. V osrednjem objektu, ki predstavlja središče tekaškega in skakalnega dela centra je razgledna ploščad, planiški muzej v dveh etažah, vetrovnik in gostinska ponudba. Pred ogledom Planice si boste privoščili dobro kosilo in se odpeljali do jezerca Zelenci, ki leži takoj za vasjo Podkoren na južni strani magistralne ceste. V tem naravnem rezervatu je našlo dom veliko zanimivih rastlinskih vrst, tudi mesojede rosike, med živalskimi pa so bogato zastopane dvoživke in ptiči gnezdilci. Po posebni leseni brvi se boste lahko brez škode za naravo sprehodili do jezera in po močvirnati okolici. Po ogledi povratek proti domu.

CENA IZLETA JE 50 € PO OSEBI!
Vključuje: prevoz, vse vstopnine in oglede, kosilo ter strokovno vodenje.
PRIJAVE SE ZBIRAJO DO VKLJUČNO SREDE,12.07.2017 OZIROMA DO ZASEDENOSTI MEST V AVTOBUSU!

V SREDO, 26.07.2017 smo obiskali našo najstarejšo članico društva upokojencev Kamnica-Bresternica-Gaj go. Alojzijo MAZOVEC. Ga. Lojzka, kot ji pravijo domači, se je rodila 21.07.1918 v Selnici pri Mariboru. V petek je tako napolnila svoj jubilejni, 99 rojstni dan ter praznovala z domačimi. Izrazila je željo, da vidi svoj dom, kjer je preživljala lepe trenutke s svojim možem in z družinico so jo odpeljali na njeno domačijo v Rošpohu, kjer pa sedaj gospodari sin Robert. Bila je prijetno presenečena in tako po daljšem času videla tudi sina. Sedaj pričakuje še svoje štiri pravnuke, ki so na dopustu - nam je zaupala. Ne morete verjeti kaj vse ona počne v svojem prostem času čeprav je na invalidskem vozičku vstati sama ne more zaradi močne kapi, ki ji je ohromela njeno levo polovico telesa. Vsak dan si v mislih pripravi tri menije, kaj se bo kuhalo naslednji dan. Z zetom Rudijem nato izbereta in potem Rudi to skuha. Zeta in hčer zelo spoštuje in to se ji tudi vrača iz njune strani. Telefon je njena zabava: z njim pokliče svoje domače, prijatelje kar pa je najbolj zanimivo, da pokliče tudi mesnico "Čas" v Kungoti vpraša za cene in potem tudi sama naroči meso za celotno družino. V glavi ima vse telefonske številke od svojih prijateljev in vseh domačih - resničen fenomen pri svoji starosti. Obvezno posluša vsakdanja poročila in gleda TV Dnevnik, ter za poslastico svoje nadaljevanke.
DRAGA GA. ALOJZIJA, VSE NAJBOLJŠE TER ŠE NA MNOGA, MNOGA LETA!

AVGUST

RIBIŠKI SPEKTAKEL NA RIBNIKU V GAČNIKU

V ČETRTEK, 24.08.2017 Ribiško tekmovanje je organiziral predsednik ribičev iz društva upokojencev Kamnica-Bresternica-Gaj g. Vlado SELINŠEK. Lovilo se je na ribniku v Gačniku. Zbralo se je kar 40 vnetih ribičev iz severne Slovenije, da se pomerijo v tem športu. Med tekmovalci je bilo tudi 5 žena, ki so se kar dobro zoperstavile moškemu spolu. Tekmovanje je potekalo od 8.00 - 12.00 ure. Najprej se je izvršil žreb, ki je pokazal vsakemu tekmovalcu svoje mesto lovljenja. Ko so se razporedili na svoja lovišča (kar 39 jih je bilo) je moral vsak najprej ribe nahraniti na delu kjer bo lovil. Tekmovalci so bili približno 3m oddaljeni drug od drugega kjer se je nato pričela prava borba. Štiri ure se je nenehno lovilo in na koncu so izstopili tapravi fenomeni v ribolovu. Najboljši med moškimi je bil g. Ivan Hajdinjak iz Apač, ki je ulovil kar 46,70kg rib, drugo mesto je zasedel Franc Selinšek s 17,00 kg tudi član DU-KBG in tretje mesto je pripadlo Ivanu Škofiču z ulovom 14,62 kg. Pri nežnejšemu spolu pa je bila absolutna prvakinja ga. Dragica Graber z ulovom 20,77 kg, na drugem mestu je bila ga. Marjetka Lorber z ulovom 14,58 kg in na tretjem mestu ga. Danica Merc z 6,77 kg. Za vse udeležence so bile pripravljene lepe nagrade in za najboljše seveda tudi pokali. Tudi glede vremena so se ribiči pogodili tam zgoraj, ker je bil čudovit avgustovski dan brez oblačka.
Vsa pohvala gre organizatorju g. Vladu SELINŠKU, ki je s tako skromnimi sredstvi sploh lahko to tekmo pripeljal do konca. Tudi nekaj sponzorskih sredstev se je nabralo tako, da je bila tekma resnično vrhunska in polna ribiškega humorja in dobre volje. Pri tem mu je veliko pomagala tudi žena Zlatka, ki si ravno tako zasluži posebno pohvalo. Moram povedati, da smo bile povabljene tudi me iz pisarne društva ga. predsednica društva Vilma Petek, tajnica ga. Irena Hočevar in pa moja malenkost Milena Mataln. Po končanem tekmovanju so nas skupaj s tekmovalci povabili še na kosilo v gostišče "Kramberger" v Pernici, kjer smo dan zaključili v prijetnem, domačem vzdušju. Predsednica ga. Vilma Petek se je še enkrat posebej zahvalila g. Selinšku za enkratno izvedbo tekmovanja in mu tudi izročila majhno darilce.
Rečem lahko, da smo preživele en čudovit in posebno zanimiv dan z našimi ribiči ter se tudi marsikaj od njih naučile tudi (PRAVILNO PECATI)
Povem vam, da smo lahko na naše ribiče izredno ponosni in naj nam bodo vzor in ponos še naprej!

SEPTEMBER

LETOVANJE NA VELEM LOŠINJU

SOBOTA, 02.09.DO VKLJUČNO TORKA, 12.09.2017 deset dnevno letovanje na morju. Tokrat smo letovali na Velem Lošinju v hotelu Vitality HOTELU "PUNTA****". Hotel stoji na eni najbolje ocenjenih lokacij na Velem Lošinju samo 50m od morja. Slikovito mestece Vele Lošinj velja za zdravilišče z zdravilnim podnebjem in vegetacijo. Hotel sam je obdan s stoletnim borovim gozdom in ponuja razkošje na vseh področjih. V hotelu z 244 sobami in 45 apartmaji najdeš skoraj vse. V njem je razkošen wellness center ter whirlpool z ogreto morsko vodo, pool bar, jacuzzi za 6 oseb, turška in finska sauna, razne masaže, pedikura, manikura, solarij v bistvu lahko vsak gost najde nekaj zase. Mesto Mali Lošinj je od hotela oddaljeno 4,5km in je krasna sprehajalna pot ob morju. Otok sam se že vrsto let ponaša po zdravilnih učinkih dihal in neokrnjeno naravo, svežim zrakom in edinstvenih živalskih vrstah. Sobe so vse klimatizirane, lepo opremljene, čiste kar pa je tudi čar tega hotela. Vse od čistilke do strokovnega osebja se opazi izredno, prijetno ter prijazno vzdušje. Naše sobe so bile s pogledom na morsko stran z balkonom tako, da si lahko tudi ob večerih užival ob čudovitem razgledu. Nam tokrat vreme ni bilo preveč naklonjeno, lepega vremena smo imeli le 5 dni ampak izkoristili smo kopanje v slabem in lepem vremenu. Hotel ima velik notranji bazen z ogrevano morsko vodo (30 C), zunanji bazen z morsko vodo ter bazen z toplo vodo in masažo. Tisti, ki pa se kopamo tudi v morju od 22 - 26 C pa smo prav tako uživali. Gratis so nam bili na voljo vsak tretji dan sveži kopalni plašči, brisače, ležalniki, senčniki in vse telovadne aktivnosti v moderno opremljeni telovadnici. Mislim, da smo kljub vremenskim okoliščinam uživali v našem dopustu in se bomo nanj tudi radi spominjali. Vsi člani so bili mnenja, da je bila cena letovanja v našem primeru opravičena - za vse kar nam je ta hotel ponudil. Včasih je boljše dati malo več in uživati kot pa manj in biti nezadovoljen. Mislim pa če si boste ogledali nekaj naših slik boste to tudi sami ugotovili.
Strinjali pa smo se, da naslednje leto gremo zopet na južni Jadran, kjer je stabilnejše vreme in toplejše morje. Pomemben pa je tudi datum našega letovanja, ki ne more biti pozneje kot 25. avgust. To smo opazili prav letos ker se nekatere babice in dedki žal niso mogli udeležiti letovanja, ker so na takšen ali drugačen način bili vezani za varstvo svojih vnučkov ( september - vrtec, šola).

ČETRTEK, 21.09.2017 pohod in družabno srečanje na turistični kmetiji - VINOTOČ "SAVIČ" v Rošpohu 38A v Vinarju.
Prijavilo se je kar 44 članov društva. Zbirališče je bilo pred Kulturnim domom KS-Kamnica oziroma DU-KBG. Razdelili smo se v dve skupini. Prva skupina so bili pohodniki (10 jih je bilo), ki so se zbrali ob 9.30h in sta jih vodila Cveta Šarc in Blaž Wudler. Ostali pa smo se organizirali s prevozi ob 11.15h izpred Kulturnega doma v Kamnici in se vsi skupaj odpeljali do Saviča. Gospodar nas je sprejel z aperitivom dobrodošlice. Moram povedati, da nam je bilo zopet vreme naklonjeno tako kot vedno. Bil je čudovit prvi jesenski dan in uravnovesje dneva in noči na kar pa nas je opozoril naš Jure Doležal. Tokratno druženje je imelo posebno težo, ker sta bila med nami slavljenca "zlate poroke"ga. Žižek in njen mož. Presenetila in počastila sta nas z vinom. Čestitali smo jima za njun jubilej, ga. predsednica Vilma Petek pa jima je namenila tudi nekaj lepih besed in napotkov za njuno skupno pot naprej ter podarila steklenico domačega. Bila sta prijetno presenečena in tudi katera solzica je polzela po njunem licu. Naše druženje se je pozneje sprevrglo v zabavni del "KARAOKE" razdelile so se kuverte v katerih je bil napisan naslov naših prelepih domačih pesmi, katerih nismo prepevali in slišali že kar nekaj let. Vsak je dobil svojo kuverto in moral zapeti pesem, ki jo je imel napisano na svojem listku. Povem naj, da je ta zamisel prišla iz glave naše Veronike Županek in je v popolnosti uspela in razveselila naše ljudi. Tako malo je potrebno, da pozabimo na vsakdanje skrbi in uživamo. Tako smo zaključili še eno prijetno in nepozabno druženje. Tisti vstrajni so domov odpešačili kar čez hrib, eni pa smo izbrali lažjo varianto in se vsedli v naše železne konjičke ter se odpeljali proti domu.

No images found.

OKTOBER

V ČETRTEK, 19.10.2017 Kostanjev piknik na kmetiji odprtih vrat "PAVALEC" Vukovski vrh 5 v Jareninskem dolu. Avtobus bo odpeljal iz Bresternice ob 10.00 uri in iz Kamnice 10.10 uri.
CENA PIKNIKA JE 17 € 
Začeli bomo z aperitivom dobrodošlice. Ob 12.00 uri pa nam bodo postregli z dobrim kosilom.
Kostanje moramo prinesti seboj sami, oni pa nam jih bodo rade volje spekli. Tako da se vsem, ki boste kostanje nabrali in prinesli v dobrobit vseh že v naprej zahvaljujemo. Zato le pogumno v gozd tako, da se jih bomo vsaj kot sladico lahko najedli.
Prijave zbira v pisarni društva ga. Milena vse do zasedenosti mest v avtobusu - v sredo, 11.10.2017 do 11.00 ure.

NOVEMBER

V ČETRTEK, 09.11.2017 Gremo na "VESELO MARTINOVANJE" na turistično kmetijo "AČKO" v Štatembergu 26.
CENA JE 27 €: in vključuje 
- široko ponudbo s hrano in pijačo "ALL INCLUSIVE"
- glasbo za dobro voljo z "DUO SLAVUJ" in
- avtobusni prevoz
Avtobus odpelje iz Bresternice ob 15.00 uri in iz Kamnice izpred pošte ob 15.10 uri.

Prijave bomo sprejemali tako kot vedno v pisarni društva pri ge. Mileni. V sredo, 25.10.2017 in v sredo, 08.11.2017 do zasedbe avtobusov. Prosimo vse, ki se boste odločili, da greste z nami, da poravnate plačilo v pisarni društva.
Hvala za razumevanje!

Z VAŠO UDELEŽBO BO SREČANJE IN DRUŽENJE PRIPOMOGLO, DA BOMO SKUPAJ NAZDRAVILI"MARTINU" IN KRSTILI NOVO VINO.
Upam si trditi, da je bilo naše Martinovanje tokrat nekaj posebnega. Prijavilo se nas je kar 85 in tako smo napolnili dva avtobusa. Najpomembnejše pa je to, da so bili ljudje zadovoljni in da smo uresničili vsa pričakovanja. 
Kako malo je potrebno, da se ljudje sprostijo, družijo, uživajo, ker to v resnici potrebujejo!

DECEMBER

PREDSILVESTROVANJE

V ČETRTEK, 28.12.2017 pa bomo imeli PRED-SILVESTROVANJE v Štajerski hiši kulinarike "Gočovski dvorec" v Gočovi 38a. Zbrali se bomo ob 14.00 uri v Bresternici in v Kamnici. Peljala bosta dva avtobusa. Prvi avtobus pobira potnike v Bresternici in nato pripelje še v Kamnico, drugi pa pripelje kar v Kamnico.
CENA PRED-SILVESTROVANJA JE 23 €
V ceno je vključena:
- silvestersko pozno kosilo s sladico ter zvečer kislo juho
- avtobusni prevoz ter
- ansambel "DUO SLAVUJ"
Na razpolago je še nekaj prostih mest v avtobusih, zato pohitite in se nam pridružite!
LEPO VABLJENI VSI, KI VAM JE Z NAMI LEPO IN KI SE RADI DRUŽITE IN ZABAVATE Z NAMI.

VSEM NAŠIM ČLANOM PA ŽELIMO PRIJETNE, ZDRAVE, ZADOVOLJNE TER PREDVSEM MIRNE BOŽIČNE TER NOVOLETNE PRAZNIKE !!!  

Uradne ure

Pisarna društva je odprta
vsako sredo med 8.00 in 12.00 uro.

V tem času smo vam na voljo za vsa vprašanja in pomoč.

Vabljeni. 

Kontakti

Kontaktirate nas lahko

po telefonu:
02/623 13 80 ali 0590 44 493

po email-u: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

na internetu: http://www.du-kbg.si

na naslovu: Društvo upokojencev
Vrbanska cesta 97, 2351 Kamnica

ČLANARINA

Članarina za leto 2024 znaša 12 €.
Poravnate jo lahko vsako sredo med 8. in 12. uro v pisarni društva, najkasneje do 30.06.2024.

Ob plačilu članarine boste prejeli še seznam aktivnosti društva v letu 2024.

Plačilo VS je možno do 30.4.2024