SREČANJA, IZLETI IN LETOVANJE 2021

JANUAR - JUNIJ

ZARADI COVID UKREPOV JE ŽAL ODPADLO VSE DOGAJANJE!

JULIJ

V ČETRTEK, 22.7.2021: SREČANJE IN DRUŽENJE NA "PANORAMI" V PRELEPEM NARAVNEM OKOLJU.
PO DOLGEM ČASU SMO BILI VESELI DRUŽENJA IN SMO TUDI ZAPLESALI OB PRIJETNI GLASBI!

NARODNI PARK UNA IN BISERI BOSNE

SLOVENIJA -  BANJA LUKA - EKO SELO LJUBAČKA DOLINA - KANJON REKE VRBAS -  JAJCE - PLIVSKO JEZERO - JANSKI OTOKI - DRVAR - BIHAČ - NARODNI PARK UNA - ŠTRBAČKI BUK - SLOVENIJA

V TOREK, 27.7., SREDA, 28.7., ČETRTEK, 29.7. IN V PETEK, 30.7. 2021: 4-DNEVNI IZLET (4 dni / 3 noči).
PRVI DAN: KAMNICA - BANJA LUKA (kosilo, večerja, nočitev)

ODHOD AVTOBUSA IZ KAMNICE OB 5.00 URI. VOŽNJA Z VMESNIMI POSTANKI PO AVTOCESTI MIMO ZAGREBA IN NAPREJ DO BANJA LUKE. IMENUJEJO JO TUDI KRAJIŠKA LEPOTICA, MESTO ZELENIH ALEJ, MESTO MLADOSTI, ŠPORTA IN LEPIH ŽENSK. NAJPREJ SMO SI OGLEDALI SAMOSTAN MARIJA ZVIJEZDA IZ 17. STOLETJA, ZNANA PO SIRU TRAPISTU KATEREGA SKRIVNOST PRIDELAVE MENIHI ČUVAJO ŽE 200 LET. IMELI SMO MOŽNOST NAKUPA SIRA IN OSTALIH ZDRAVILNIH ZELIŠČ IN NAPITKOV, KI JIH PRIPRAVLJAJO V SAMOSTANU. V BLIŽNJI PIVNICI SO NAS POSTREGLI S PORCIJO BANJALUŠKIH ČEVAPČIČEV IN VRČKOM PIVA. NADALJEVANJE OGLEDOV ZNAMENITOSTI; TRDNJAVA KAŠTEL, MUZEJ R. SRBSKE, GOSPOSKO ULICO, BANSKI DVORI, NARODNO GLEDALIŠČE,  CERKEV SVETE TROJICE, BANJALUŠKA ŠKOFIJA, STAVBO VLADE RS, MUZEJ SODOBNE UMETNOSTI. SLEDI NASTANITEV V HOTELU 3* ALI 4*. PROSTO DO VEČERJE.
VEČERJA IN NOČITEV.
DRUGI DAN: BANJA LUKA - ETNO VAS LJUBAČKA DOLINA - KANJON REKE VRBAS - JAJCE 
(zajtrk, kosilo izpod peke z vinom, nočitev)
PO SAMOPOSTREŽNEM ZAJTRKU SMO SE SPREHODILI PO ZNAMENITI TRŽNICI V BANJA LUKI, KJER SE DOBI VSE OD IGLE DO LOKOMOTIVE. PO UGODNIH NAKUPIH, NADALJEVANJE VOŽNJE DO ETNO VASICE LJUBAČKE DOLINE. VASICA JE POSTAVLJENA KOT MUZEJ NA PROSTEM IN SPOZNALI SMO BLIZU TRIDESET OBJEKTOV Z VEČ KOT 5000 EKSPONATI PRINESENIMI IZ BLIŽNJIH VASI IN KRAJEV. V STARI KRČMI PA SO NAS RAZVAJALI Z DOBROTAMI IZPOD PEKE IN DOMAČIM VINOM.
ZAPELJALI SMO SE PO KANJONU REKE VRBAS. POZNO POPOLDAN SMO PRISPELI V JAJCE, NASTANITEV V HOTELU 3* IN OGLED MESTA Z LOKALNIM VODNIKOM. PRAV NA TEJ TOČKI SO NASTALI 17 METRSKI SLAPOVI, KI SE NAHAJAJO V SAMEM CENTRU MESTA IN DAJEJO MESTU POSEBEN PEČAT. TUKAJ JE POTEKAL MED DRUGO SVETOVNO VOJNO 2. KONGRES AVNOJa IN SICER 29. NOVEMBRA 1943 NA KATEREM JE BILA USTANOVLJENA TRETJA JUGOSLOVANSKA DRŽAVA.
NOČITEV.
TRETJI DAN: VELIKO IN MALO PLIVSKO JEZERO, ŠIPOVO, DRVAR - TITOVA PEČINA, BOSANSKI PETROVAC (zajtrk, večerja, nočitev)
PO SAMOPOSTREŽNEM ZAJTRKU IN ODJAVI V HOTELU VOŽNJA DO NEKAJ KILOMETROV ZAHODNO OD JAJCA, KJER SE NAHAJATA VELIKO IN MALO PLIVSKO JEZERO. VELIKO PLIVSKO JEZERO JE DOLGO 3,3km IN ŠIROKO 660 m, m MAKSIMALNA GLOBINA PA ZNAŠA 33 m. MALO PLIVSKO JEZERO PA JE SKORAJ ZA POLOVICO MANJŠE. MED VELIKIM IN MALIM PLIVSKIM JEZEROM SE NAHAJAJO MAJHNI VODNI MLINI, KI SO OHRANJENI ŠE IZ SREDNJEGA VEKA. V BLIŽINI MESTA ŠIPOVO SMO V NEOKRNJENI NARAVI UŽIVALI V DRUŽBI BRZIC, SLAPOV IN KASKAD. JANSKI OTOKI SO V BOSNI ŠE VEDNO NEODKRITI BISER NARAVE. PO ŽELJI SMO SI LAHKO PRIVOŠČILI ZARES OKUSNE POSTRVI NA ŽARU ALI PORCIJO ČEVAPČIČEV PO ZELO NIZKI CENI. POPOLDAN VOŽNJA DO DRVARJA. POSEBAJ ZNANA JE TITOVA PEČINA, V KATERI SO 25. MAJA 1944 NEMCI POSKUŠALI IZVESTI ATENTAT NA TITA. OGLEDALI SMO SI PEČINO IN MUZEJ. SLEDI VOŽNJA DO CENTRA BIHAČA. NASTANITEV, VEČERJA IN NOČITEV.
ČETRTI DAN: BIHAČ, NARODNI PARK UNA, ORAŠAC, ŠTRBAČKI BUK (zajtrk, malica, bosanski lonec)
PO SAMOPOSTREŽNEM ZAJTRKU IN ODJAVI IZ HOTELA SMO SE SPREHODILI PO MESTU IN SI OGLEDALI ZANIMIVOSTI. MESTO JE IMELO POMEMBNO VLOGO V ČASU AVSTRO OGRSKE IN KASNEJE V II. SVETOVNI VOJNI. V OSVOBOJENI "BIHAŠKI REPUBLIKI" SO BILE SPREJETE POMEMBNE ODLOČITVE ZA KONČNO OSVOBODITEV JUGOSLAVIJE. SPREHOD PO MESTU IN OGLED ZNAMENITOSTI MED KATERIMI IZSTOPA KAPETANOV STOLP V KATEREM JE MUZEJ, KAMNITA GROBNICA, ĐAMIJA, FETHIJA, CERKEV S. ANTONA. VOŽNJA PROTI ORAŠCU. VSTOPILI SMO V NP UNA. REKA UNA JE ENA IZMED NAJLEPŠIH IN NAJČISTEJŠIH REK V EVROPI. IMENUJEJO JO TUDI " SOLZA EVROPE" NEOKRNJENA NARAVA DOLINE REKE IN NJENE SMARAGDNE BRZICE SO VAS OČARALE. NAJLEPŠI DEL Z MOGOČNIMI SLAPOVI JE ŠTRBAČKI BUK, KJER JE BIL TUDI DALJŠI POSTANEK ZA OGLED MNOŽICE PRITOKOV, BRZIC, OTOČKOV IN SLAPOV. PRI SLAPOVIH SMO SE OKREPČALI Z OKUSNIM " BOSANSKIM LONCEM". 
PRIJETNO RAZPOLOŽENI SMO SE ZAPELJALI PROTI SLOVENIJI, KAMOR SMO PRISPELI V VEČERNIH URAH.

AVGUST

V TOREK, 24.8.2021 DO  PETKA, 3.9.2021: 10-DNI LETOVANJA "ALL INCLUSIVE" NA KORČULI - VELI LUKI V HOTELU "ADRIA" 3*.

VELA LUKA JE NAJVEČJE MESTO NA OTOKU KORČULA, SKRITA V DOLGEM, OSKEM ZALIVU, NA KONCU KATEREGA SE NAHAJA VELIKA LUKA IN PO KATERI JE MESTECE DOBILO SVOJE IME. OBALA JE ZELO RAZČLENJENA S ŠTEVILNIMI ZALIVČKI, KI JE MARSIKOGA OČARALA. PLAŽE SKRITE V GOSTEM BOROVEM GOZDU RAZKRIVAJO PREPLETAJOČE SE STEZICE OPEVANEGA OTOČKA OŠJAKA. ŠE EN OTOČEK PROIZD PA NAS JE PRIČAKAL NA SVOJIH NAGRAJENIH PLAŽAH Z BELIMI STENAMI IN TURKIZNIM MORJEM.
VELA LUKA SKRBNO NEGUJE TRADICIJO KLAPE, DALMATINSKE NARODNE PESMI, KI S SVOJIMI ČUSTVENIMI IZVEDBAMI PRIVABI MARSIKATERE OBISKOVALCE.
SAM HOTEL "ADRIA"SE NAHAJA V MIRNEM OKOLJU ZALIVA PLITVINE NA SLIKOVITI LOKACIJI NA OTOKU KORČULA. OBDAN JE Z BOROVCI IN OLJKAMI TER SE PONAŠA S POGLEDOM NA JADRANSKO MORJE. OD CENTRA MESTA VELA LUKA JE ODDALJEN 2500m IN POVEZAN S TAXI LADJICO OD HOTELA, TER LEPO UREJENO PEŠPOTJO. PLAŽA POD HOTELOM JE PRODNATA IN DELNO BETONIRANA TER POPOLNOMA ZADEBNA - HOTELSKA. HOTEL IMA NA VOLJO VELIK ZUNANJI BAZEN TER SE PONAŠA ŠE S ŠPORTI (ODBOJKA NA MIVKI, NAMIZNI TENIS IN IGRIŠČI ZA TENIS, NAJEM KOLES).

SEPTEMBER

ČETRTEK, 23.9.2021: IZVEDBA VOLILNEGA ZBORA ZA MANDATNO OBDOBJE 2020 - 2024, OB 10.30 URI V VELIKI DVORANI KS KAMNICA. RAZŠIRJENA SEJA ORGANOV DRUŠTVA; UPRAVNI ODBOR, NADZORNI ODBOR, ČASTNO RAZSODIŠČE IN VSEH ČLANOV KOMISIJ NA PODLAGI
1.SKLEPA UO KBG Z DNE, 9.9.2021 IN 15. TOČKE NAVODIL ZDUS LJUBLANA Z DNE 25.1.2021.

VSEM ČLANOM SPOROČAM, DA SMO NA TEJ SEJI RAZREŠILI VSE OBSTOJEČE ORGANE DRUŠTVA KBG IN NAŠO PREDSEDNICO DRUŠTVA G. VILMO PETEK. PO SKLEPU SEJE UO Z DNE 9.9.2021 SO VSI NAVZOČI POTRDILI SEZNAM NOVIH ČLANOV NAŠEGA DRUŠTVA TER ZA NOVEGA PREDSEDNIKA SOGLASNO POTRDILI G. JANKA HERIČKA.

OBEMA EN LEP POKLON, G. VILMI ZA NJENO POŽRTVOVALNO DELO VSEH 8 LET PREDSEDOVANJA, G. JANKU HERIČKU PA ZA NADALJEVANJE NOVIH IZZIVOV, ELANA IN DELA DRUŠTVA ŠE NAPREJ TAKO USPEŠNO.

ČESTITKE OBEMA!  

Milena Mataln

OKTOBER

V ČETRTEK, 21.10.2021: KOSTANJEV PIKNIK NA KMEČKEM TURIZMU "BRUNČEK"

DOBRODOŠLICA S KOSTANJI!

NOVEMBER

PETEK, 12.11.2021: MARTINOVANJE NA TURISTIČNI KMETIJI "AČKO".

OBVEZNO UPOŠTEVANJE COVID POGOJEV (CEPLJENI, PREBOLEVNIKI ALI TESTIRANI)!

MARTINOVANJE ŽAL ODPADE ZARADI COVID UKREPOV, KI TRENUTNO VELJAJO V NAŠI DRŽAVI IN V KATERIH SE NAHAJAMO!

DECEMBER

TOREK, 28.12.2021: "PREDSILVESTROVANJE" V LEPEM AMBIENTU, LOKACIJA PO DOGOVORU.

TUDI SILVESTROVANJE JE ŽAL ODPADLO ZARADI COVID UKREPOV!

Milena MATALN

Uradne ure

Pisarna društva je odprta
vsako sredo med 8.00 in 12.00 uro.

V tem času smo vam na voljo za vsa vprašanja in pomoč.

Vabljeni. 

Kontakti

Kontaktirate nas lahko

po telefonu:
02/623 13 80 ali 0590 44 493

po email-u: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

na internetu: http://www.du-kbg.si

na naslovu: Društvo upokojencev
Vrbanska cesta 97, 2351 Kamnica

ČLANARINA

Članarina za leto 2024 znaša 12 €.
Poravnate jo lahko vsako sredo med 8. in 12. uro v pisarni društva, najkasneje do 30.06.2024.

Ob plačilu članarine boste prejeli še seznam aktivnosti društva v letu 2024.

Plačilo VS je možno do 30.4.2024