SREČANJA, IZLETI IN LETOVANJE 2022

JANUAR

ČETRTEK, 27.1.2022; KOPANJE V RADENCIH IN POZNEJE KOSILO V GOSTILNI "KOSTANJ" - GORNJA RADGONA.

ZARADI UKREPOV, POVEZANIH S COVID-19, JE KOPANJE ŽAL ODPADLO!

FEBRUAR

ČETRTEK, 17.2.2022; OBISK "CASINO" IN KOSILO, DEGUSTACIJA VIN V JARENINSKEM DOLU.

ZARADI UKREPOV, POVEZANIH S COVID-19, JE TUDI TA IZLET ODPADEL!

MAREC

ČETRTEK, 17.3.2022; VOLILNI OBČNI ZBOR DRUŠTVA UPOKOJENCEV KAMNICA-BRESTERNICA-GAJ ZA
OBDOBJE 2020 - 2024.

ČETRTEK, 24.3,2022; PREKMURJE VABI

KONČNO SMO DOŽIVELI IZLET V PREKMURJE. OGLEDALI SMO SI IZDELAVO ČOKOLADNIH PRALINEJEV TER OBISKALI PARK "EXPANO" OB SOBOŠKEM JEZERU. IZLET SMO ZAKLJUČILI Z KOSILOM V GOSTILNI "PRI LUJZI" IN OBISKOM VINSKE FONTANE, KI STOJI NA DVORIŠČU GOSTILNE.

APRIL

PETEK, 22.4.2022; NAČRTOVAN OBČNI ZBOR DRUŠTVA SMO PRESTAVILI NA MESEC MAREC. 
TAKO BO MESEC APRIL POLN VELIKONOČNIH DOŽIVETIJ. 

MAJ

ČETRTEK, 12.5.2022; OTVORITEV KEGLJAŠKE SEZONE. ZBRALI SMO SE OB 13.00 URI NA KEGLJIŠČU V KAMNIŠKI GRABI PRI DRUŽINI WUDLER. VODJA KEGLJAČEV G. BLAŽ WUDLER IN GA. IRENA SO NAS SEZNANILI Z NOVOSTMI V  LETU 2022. VEČINA JE ODLOČILA, DA SE DOBIMO KAR DVAKRAT NA TEDEN IN SICER OB PONEDELJKIH IN ČETRTKIH. DOBILI NAJ BI SE OB 14.00 URI. LETNA ČLANARINA ZNAŠA 10€ PO OSEBI. SKUPAJ JE 21 ČLANOV. POVABILI SMO TUDI NAŠEGA PREDSEDNIKA JANKA HERIČKA IN SOPROGO. Z VESELJEM STA SE ODZVALA IN TUDI VČLANILA V EKIPO KEGLJAČEV. 
PO ZAKUSKI, KI STA JO PRIPRAVILA WUDLERJEVA SE JE ZAČELO TEKMOVANJE. NAPOČIL JE TRENUTEK, KO SE JE MORAL VSAK DOKAZATI IN POKAZATI KOLIKO MU JE ZNANJA OSTALO OD PRETEKLEGA LETA, KI NAM SEVEDA NI BILO PREVEČ NAKLONJENO GLEDE DRUŽENJA ZARADI COVIDA-19. 
MORAM PRIZNATI, DA SMO SE VSI KAR DOBRO ZNAŠLI IN TRUDILI, DA SO BILI TUDI REZULTATI PROTI PRIČAKOVANJU DOBRI. TAKO SMO OB 17.00 URI TUDI VESELO ZAKLJUČILI NAŠE KEGLJAŠKO DRUŽENJE.

PONEDELJEK, 30.5., 31.5. IN 1.6.2022; 3-DNEVNI IZLET VOJVODINA IN SLAVONIJA.

BRESTERNICA, KAMNICA - KRUŠEDOL - PETROVARADINSKA TRDNJAVA - NOVI SAD - SOMBOR - BELI MANASTIR - KNEŽEVI VINOGRADI - OSIJEK - LIPICANCI ĐAKOVO

1. DAN:
ODHOD IZ BRESTERNICE OB 4.50 URI IN IZ KAMNICE OB 5.00 URI ZJUTRAJ. VOŽNJA MIMO ZAGREBA DO PRVEGA POSTANKA ZA KAVICO IN PRIGRIZEK. NADALJEVANJE POTI DO MEJE S SRBIJO IN DALJŠI POSTANEK OB AVTOCESTI ZA KOSILO PO IZBIRI. POPOLDAN PRIHOD POD OBRONKE FRUŠKE GORE. FRUŠKA GORA JE ZNANA TUDI KOT ENA IZMED SVETIH GORA SRBSKEPRAVOSLAVNE DUHOVNOSTI, SAJ JE ZARADI UGODNE LEGE IN RODOVITNEGA OKOLJA TUKAJ BILO ZGRAJENIH PRIBLIŽNO DUCAT SAMOSTANOV. ZAGOTOVO PA IZSTOPA EDEN NAJSTAREJŠIH - MANASTIRJ KRUŠEDOL. SAMOSTAN JE DEDIŠČINA ZADNJE SRBSKE DESPOTSKE DRUŽINE V SRIJEMU - BRANKOVIČ. V SAMOSTANU SO ČUDOVITE FRESKE IN IKONE. JE TUDI NA SEZNAMU UNESCO-ve DEDIŠČINE. PO OGLEDU NADALJUJEMO MIMO SREMSKIH KARLOVCEV DO VELIČASTNE PETROVARADINSKE TRDNJAVE, KI JI ZARADI SVOJE DOMINANTNE LEGE PRAVIJO TUDI VOJVODINSKI GIBRALTAR TER JE NEKOČ SLUŽILA ZA OBRAMBO PRED TURŠKO NEVARNOSTJO. DO VRHA VODIJO STOPNICE, OD KODER SE NAM ODPRE ČUDOVIT RAZGLED NA DONAVO IN NOVI SAD. PO SPREHODU DO TRDNJAVE IN OGLEDU SMO SE ZAPELJALI POD FRUŠKO GORO V IZJEMEN "SALAŠ", KJER SO NAS RAZVAJALI Z OKUSNO HRANO, TAMBURAŠI PA SO POSKRBELI ZA VESELO VZDUŠJE. PO VEČERJI NASTANITEV V BLIŽNJEM HOTELU IN NOČITEV (hotel Vojvodina) - večerja, tamburaši, nočitev

2. DAN:
PO OBILNEM SAMOPOSTREŽNEM ZAJTRKU ŠE OGLED STAREGA MESTNEGA JEDRA, KJER SO ŠTEVILNE ZNAMENITE STAVBE, MED NJIMI JE NAJLEPŠA ULICA NOVEGA SADA, Miletičeva, KJER JE VELIKO TRGOVINIC S SPOMINKI. TUDI NEKAJ PROSTEGA ČASA ZA SAMOSTOJNI SPREHOD ALI KAVICO. POT SMO NADALJEVALI PROTI MULTIKULTURNEMU SREDNJEVEŠKEMU MESTU SOMBOR. MESTO JE POLNO ZELENJA IN PARKOV. SLEDILO JE KOSILO V PRIZNANI, TIPIČNI ETNO VASICI. PO KOSILU PA SPREHOD IN OGLED ZNAMENITOSTI. TRG SV. TROJSTVA, SAMOBORČANI MU PRAVIJO " PLEŠASTI TRG", MESTNA HIŠA, FRANČIŠKANSKA CERKEV, ŽUPNIJSKI DVOR S SONČNO URO, KARMELIČANSKA CERKEV IN SAMOSTAN, PRAVOSLAVNA CERKEV, PALAČA.....POPOLDAN SMO SE POSLOVILI IN PRESTOPILI MEJO MED SRBIJO IN HRVAŠKO NA MEJNEM PREHODU BEZDAN. NAD NASELJEM BATINA DOMINIRA SPOMENIK Antuna AUGUSTINČIČA PADLIM BORCEM RDEČE ARMADE, KI SO PADLI SEPTEMBRA 1944 PRI PREHODU DONAVE. NAŠ NASLEDNJI CILJ JE BIL BELI MANASTIR, KJER SMO PRENOČILI V LEPEM HOTELU 4*. V SKLOPU HOTELA JE TUDI ČUDOVITA ETNO VASICA BARANJSKI DIVANI, KJER SMO OKUŠALI LOKALNE JEDI OB ZVOKIH TAMBURAŠEV. (hotelpatria.hr). zajtrk, kosilo v Etno vasi, večerja izpod peke, tamburaši
3.DAN:
PO ZAJTRKU SMO SE ZAPELJALI PO VINSKI CESTI NAJVEČJEGA KOMPLEKSA VINOGRADOV NA HRVAŠKEM (650 ha), V LASTI VINSKE KLETI BELJE. VOŽNJA MED VINOGRADI DO RAZGLEDNE PLOŠČADI. OGLED KLETI IN FILMA O PODJETJU BELJE. DEGUSTACIJA KULENA, SLANINE, SIRA, KRUHA IN VRHUNSKEGA VINA GRAŠEVINA IN FRANKOVKA V NJIHOVI KLETI SREDI KNEŽEVIH VINOGRADOV. SUHOMESTATE DOBROTE IN VINO SMO LAHKO TUDI KUPILI ZA DOMOV.
VOŽNJA V OSJIJEK. SPREHOD PO NAJVEČJEM SLAVONSKEM MESTU. OGLED ŠTEVILNIH ZANIMIVOSTI MED KATERIMI IZSTOPA ZAGOTOVO TRDNJAVA, KI JE POD UNESCO-vo ZAŠČITO, KOT SPOMENIK SVETOVNE DEDIŠČINE. V TRDNJAVI SMO IZVEDELI, ZAKAJ JE OSIJEK ZGRAJEN PRAV NA TEM MESTU IN KAKO SO USPELI PREMAGATI OSMANSKE SILE PO 150 LETIH TURŠKE OKUPACIJE. SLEDIL JE OGLED NAJVEČJE CERKVE NA HRVAŠKEM - KATEDRALE SV. PETRA IN PAVLA. PO OGLEDU SE JE PRILEGLO KOSILO.
SLOVO OD OSIJEKA IN VOŽNJA DO ĐAKOVA. Z LOKALNIM VODNIKOM SMO SI NAJPREJ OGLEDALI KATEDRALO J.J. STROSSMAYER-JA, ŠKOFA IN ENEGA NAJVEČJIH HRVAŠKIH PROSVETLJENCEV. PRAVIJO, DA JE TO NAJLEPŠA KATEDRALA OD BENETK DO CARIGRADA. PRI ĐAKOVEM JE POTREBNO OMENITI ŠE PONOS SLOVENCEV - KONJE LIPICANCE ĐAKOVSKE KMETIJE. OBISKALI BOMO KMETIJO LIPICANCEV IN ŽREBARNO, KJER ŽREBETA VZGAJAJO ZA PARADNO JAHANJE.

POLNI LEPIH VTISOV SMO SE VRNILI V NOČNIH URAH.

JUNIJ

ČETRTEK, 23,6.2022; DRUŽENJE, POHORJE - ROGLA. VABIMO VAS NA IZLET, KATERI VAM BO OSTAL ŠE DOLGO V SPOMINU. OBISKALI BOMO ROGLO - ENO POMEMBNEJŠIH TURISTIČNIH SREDIŠČ, KI LEŽI NA VRHU ZREŠKEGA POHORJA. NA NADMORSKI VIŠINI 1517m. PREHODILI BOMO ZNAMENITO POT MED KROŠNJAMI MOGOČNIH POHORSKIH GOZDOV. OB VRAČANJU SE BOMO USTAVILI V RIBOGOJNICI "RIBNIKI STRANICE" BUKOVJE 54, KJER NAM BODO OKROG 14,00 URE POSTREGLI S KOSILOM. PRED ODHODOM DOMOV SI BOMO OB RAZLAGI LOKALNEGA VODNIKA OGLEDALI ŠE OSTANKE RIMSKE CESTE.
CENA IZLETA 30€
- vključuje : avtobusni prevoz v obe smeri,
- vstopnino za pot med krošnjami, 
- lokalnega vodnika
- pečena postrv s prilogo ali žar
- možno tudi presenečenje

ODHOD AVTOBUSA IZ BRESTERNICE 8.45 URI TER IZ KAMNICE OB 9.00URI.
PRIJAVE SE ZBIRAJO V PISARNI DRUŠTVA OD SREDE, 15.6.2022 DALJE.

LEPO VABLJENI Z NAMI NEBO VAM ŽAL!

JULIJ

BREZ AKTIVNOSTI - ČAS DOPUSTOV.

AVGUST

TOREK, 24.8. DO SREDE, 3.9.2022; 10- DNEVNO LETOVANJE NA MORJU. TOKRAT JE NAŠA DESTINACIJA MLINI, MAJHNO, IDILIČNO RIBIŠKO NASELJE, KI SE NAHAJA NA POL POTI MED DUBROVNIKOM IN CAVTATOM. S SVOJO NEOKRNJENO LEPOTO, BOGATO VEGETACIJO IN OSUPLJIVIMI PLAŽAMI TE ZGODOVINSKO IN KULTURNO DEDIŠČINO IZ ANTIČNIH ČASOV MLINI VEDNO ZNOVA OČARAJO TAKO TURISTE KOT DOMAČINE.
MLINI SO SVOJEVRSTNA OAZA S ŠTEVILNIMI IZVIRI SVEŽE PITNE VODE. TOREJ, ČE IŠČETE MIREN KRAJ ZA POČITEK TELESA IN SPROSTITEV DUHA OB UŽIVANJU V SONČNEM VREMENU IN ČUDOVITIH PLAŽAH.
MLINI SO TAKO MORDA PRAVI KRAJ ZA VAS.
HOTEL "ASTAREA" 3* LEŽI TIK OB MORJU. GOSTJE IMAJO NA RAZPOLAGO DVA ZUNANJA BAZENA IN NOTRANJI BAZEN Z OGREVANO MORSKO VODO. OB BAZENU SO LEŽALNIKI DO ZASEDENOSTI , WELLNESS CENTER, SAVNO, FITNES STUDIO IN PIANO BAR Z EDINSTVENIM RAZGLEDOM NA CELOTEN ZALIV TER ODLIČNO KUHINJO.
CENA 699€ VKLJUČUJE

  • POLNI PENZION V 1/2 SOBI (ZAJTRK, KOSILO, VEČERJO)
  • VSE SOBE MORSKA STRAN
  • AVTOBUSNI PREVOZ V OBE SMERI IZ BRESTERNICE IN KAMNICE
  • PREHOD ČEZ PELJEŠKI MOST (ČE BO ODPRT)
  • WIFI INTERNET
  • PROST VSTOP V NOTRANJI BAZEN Z MORSKO VODO
  • ZUNANJI BAZEN Z LEŽALNIKI BREZ DOPLAČILA DO ZASEDENOSTI

DOPLAČILO:
           ENOPOSTELJNA SOBA 45€ NA DAN

           TURISTIČNA TAKSA  1.30€ NA DAN
           ZAVAROVANJE - VZAJEMNA 

MOŽNOST PLAČILA NA 8 OBROKOV.
PRVI OBROK JE AKONTACIJA 100€, KI SE PLAČA OB PRIJAVI V MESECU JANUARJU.
ZADNJI OBROK PLAČAN DO 10.8.2022.

PROGRAM DOBITE OB PLAČILU AKONTACIJE!                                                                                                       

SEPTEMBER

ČETRTEK, 22.9.2022; KONJENIŠKI KLUB KARLO - MALEČNIK. KOSILO "FRAJ GRABA" VODULE, FONTANA VIN.

OKTOBER

PETEK, 21.10.2022; KOSTANJEV PIKNIK NA "PANORAMI".

NOVEMBER

PETEK, 11.11.2022; MARTINOVANJE NA TURISTIČNI KMETIJI "AČKO" MAKOLE.

DECEMBER

TOREK, 27.12.2022; SILVESTROVANJE V "ŠTAJERSKA HIŠA KULINARIKE - GOČOVSKI DVOREC", GOČOVA SV. TROJICA V SL. GORICAH.

 

                                                                                                                      Milena MATALN

Uradne ure

Pisarna društva je odprta
vsako sredo med 8.00 in 12.00 uro.

V tem času smo vam na voljo za vsa vprašanja in pomoč.

Vabljeni. 

Kontakti

Kontaktirate nas lahko

po telefonu:
02/623 13 80 ali 0590 44 493

po email-u: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

na internetu: http://www.du-kbg.si

na naslovu: Društvo upokojencev
Vrbanska cesta 97, 2351 Kamnica

ČLANARINA

Članarina društva za leto 2022 znaša po odločitvi upravnega odbora 10 €.

Poravnate jo lahko vsako sredo med 8. in 12. uro v pisarni društva, najkasneje do 30.06.2022.

Ob plačilu članarine boste prejeli še seznam aktivnosti društva v letu 2022.