SREČANJA, IZLETI IN LETOVANJE 2024

 

JANUAR

TOREK, 23.1.2023; KOPANJE SVETI MARTIN NA MURI

FEBRUAR

PETEK, 9.2.2024; PUSTOVANJE V VELIKI DVORANI KRAJEVNE SKUPNOSTI ODPADE, ZARADI PREMAJHNEGA INTERESA TER PRIJAV. 

MAREC

PETEK, 8.3.2024; DAN ŽENA - DRUŽENJE V GOSTIŠČU ŠARENAC JE ODLIČNO USPELO. ZBRALO SE NAS JE VEČ KOT 80, KRASNO SMO SE ZABAVALI, DOBRO JEDLI IN VELIKO PLESALI, ŽENSKE PA SO DOBILE ŠE NAGELJČEK ZA SPOMIN.

APRIL

PETEK, 19.4.2024; OBČNI ZBOR DRUŠTVA UPOKOJENCEV KAMNICA-BRESTERNICA-GAJ. ZAČETEK URADNEGA DELA JE BIL OB 10,00 URI IN JE TRAJAL PRIBLIŽNO ENO URU. ZBRALO SE NAS JE PREKO 180. LETOS JE BIL SPET VOLILNI ZBOR, IZBRALI SMO NOVE ČLANE ODBOROV IN KOMISIJ. BIVŠIM DOLGOLETNIM ČLANOM SMO SE ZAHVALILI ZA POŽRTVOVALNO DELO, VILMA PETEK PA JE DOBILA ŠE POSEBNO PRIZNANJE: VELIKO PLAKETO ZGORNJEPODRAVSKE PODROČNE ZVEZE DRUŠTEV UPOKOJENCEV SLOVENIJE. PO URADNEM DELU JE SLEDILA ZAKUSKA IN GLASBENI DEL, KJER SMO ZAPLESALI IN SE ZABAVALI OB ZVOKIH NAŠIH DVEH MUZIKANTOV.

V PETEK IN SOBOTO JE BILA V MALI DVORANI RAZSTAVA ROČNIH DEL SEKCIJE MRAVLJICE, KJER SO BILI PRIKAZANI IZDELKI, KI SO JIH ČLANICE ROČNODELSKE SEKCIJE IZDELALE V PRETEKLIH LETIH.
PRAVA PAŠA ZA OČI


MAJ

TOREK, 28.5., SREDA, 29.5. IN ČETRTEK, 30.5.2024;
IZLET V ITALIJO. FIRENCE, OTOK ELBA IN CINQUE TERRE.
TOSKANO V OSREDNJI ITALIJI POZNAMO ZLASTI PO MOGOČNIH IN STARODAVNIH MESTIH IN UTRJENIH VASEH, KAR PRIVABLJA NA TISOČE TURISTOV. VENDAR PA JE TOSKANA MNOGO VEČ - IN TO LE NEKAJ PRIJETIH KORAKOV OD OSREDNJIH MESTNIH TRGOV, KJER ODKRIJEMO BISTVO IN SMISEL TOSKANE, NJENE RODOVITNE GRIČE PREPREDENE Z VINOGRADI IN NASADI OLJK, MOGOČNI GOZDOVI IN  PREKRASNI RAZGLEDI NA SOSEDNJI HRIBČEK, KJER SE ŽE LESKETA OBRIS VAŠKE TRDNJAVE. 
ELBA JE MAJHEN OTOK OB TOSKANSKI OBALI, KJER JE NEKAJ ČASA ŽIVEL TUDI ZNAMENITI VOJSKOVODJA NAPOLEON. KLJUB SVOJI MAJHNOSTI OTOK PONUJA RAZGLEDNE IN PRIJETNE TREKINGE PO SVOJI OTOŠKI NOTRANJOSTI TER OB MORJU. TA MAJHEN TOSKANSKI OTOK VAS BO NAVDUŠIL S SVOJO ČAROBNO POKRAJINO, PRIJAZNIMI LJUDMI, FANTASTIČNIMI PLAŽAMI, BOGATO ZGODOVINO IN NEPREDSTAVLJIVO SPROŠČENOSTJO!
CINQUE TERRE - PET VASIC: PRVA VASICA JE DEJANSKO RIOMAGGIORE, SLEDI MANAROLA, KI JE ZNANA KOT NAJVEČJA PRIDELOVALKA VINA MED PETIMI DEŽELAMI. CORNIGLIA S SVOJIMI 365 STOPNICAMI VAM BO POMAHALA V POZDRAV NA POTI V VERNAZZO, KJER BO POSTANEK IN OGLED. ZADNJA DEŽELA SE IMENUJE MONTERASSO, NJENO SREDIŠČE PA SLOVI PO PRIJETNIH GOSTILNAH IN RESTAVRACIJAH.

JUNIJ

ČETRTEK, 20.6.2024; V ENEM DNEVU OKOLI SVETA - CELOVEC - MINIMUNDUS - VRBSKO JEZERO - GOSPA SVETA
PRIJETNO RAZPOLOŽENI SE BOSTE OB 6.00 URI ZJUTRAJ ZAPELJALI IZ KAMNICE IN BRESTERNICE PROTI CELOVCU. OB PRIHODU SLEDI OBVEZNA KAVICA IN NATO OGLED MESTNEGA JEDRA. CELOVEC LEŽI OB ENEM NAJTOPLEJŠIH IN NAJVEČJIH ALPSKIH JEZER V EVROPI. VRBSKO JEZERO NA KOROŠKEM JE VSAKO LETO PRIVLAČNA DESTINACIJA IN TOČKA ZA LJUBITELJE VODE IN SONCA. CELOVEC JE ŽE OD LETA 1518 GLAVNO MESTO IN KULTURNO IN EKONOMSKO SREDIŠČE AVSTRIJSKE DEŽELE KOROŠKE. LEŽI V CELOVŠKI KOTLINI (KLAGENFURTER BECKEN), KI JE NAJVEČJA ALPSKA KOTLINA V VZHODNIH ALPAH. OSREDNJI DEL MESTA JE NOVI TRG (NEUER PLATZ), KJER VAM ZMAJ, KAMNITI SIMBOL MESTA, POVE ZGODBO O USTANOVITVI MESTA. CELOVEC SE PONAŠA Z ENIM NAJLEPŠIH STARIH MESTNIH SREDIŠČ V AVSTRIJI, ZATO JE BILO ŽE TRIKRAT ODLIKOVANO Z EVROPSKIM PRIZNANJEM NOSTRA-DIPLOM. MED SPREHODOM PO MESTU LAHKO ODKRIVATE ČAROBNA RENESANČNA NOTRANJA DVORIŠČA, NA KATERIH SE DANES NAHAJAJO MODERNI BUTIKI, POPULARNI LOKALI IN GOSTINSKI VRTOVI. PO OGLEDU PA SE ODPELJEMO DO BLIŽNJEGA MINIMUNDUSA NA OGLED SVETA V MALEM. JE 20.000 m2 VELIK PARK, KI OBSEGA VEČ KOT 160 MAKET ODELOV ZNAMENITIH STAVB POVSOD PO SVETU. MODELI SO POVSEM  ZVESTI IZVIRNIKO, VEČINA JIH JE IZDELANA CELO IZ ENAKIH MATERIALOV, SAJ CELO LETO STOJIJO NA PROSTEM. IZDELANI SO V MERILU 1:25, VSAKA MAKETA PA JE OPREMLJENA TUDI Z ZASTAVO, KI KAŽE IZ KATERE DRŽAVE JE STAVBA.
PO OGLEDU SLEDI KRATKA VOŽNJA DO NASELJA GOSPA SVETA (MARIA SAAL) NA GOSPOSVETSKEM POLJU. OGLED ROMANSKEGA SREDIŠČA Z VELIČASTNO GOTSKO ISTOIMENSKO CERKVIJO.
KOT ČEŠNJO NA TORTI PA NAS JE PRESENETIL NAŠ CVETO Z OBISKOM GRADU HOCHOSTERWITZ, KI VELJA ZA ENEGA NAJBOLJ OSUPLJIVIH AVSTRIJSKIH SREDNJEVEŠKIH GRADOV - MOGOČEN 172 METROV VISOKE VZPOETINE VSE DO VIŠINE 664METROV IN IMA KAR 14 MOČNO UTRJENIH VRAT POVEZANIH Z VISOKIM ZIDOM. POT SKOZI VSA VRATA JE DOLGA 620 METROV IN JE TAKO KOT GRAD ODPRTA ZA TURISTE MED APRILOM IN OKTOBROM. MAKETO GRADU SMO VIDELI TUDI NA NAŠEM SPREHODU PO MINIMUNDUSU.
NA KONCU NAŠEGA POPOTOVANJA PA SMO SE USTAVILI V VUZENICI KJER SMO Z DOBRIM POZNIM KOSILOM NAŠ IZLET TUDI ZAKLJUČILI TER ODŠLI DOMOV POLNI LEPIH VTISOV IN PRIJATELJSKIH VEZI.

Uradne ure

Pisarna društva je odprta
vsako sredo med 8.00 in 12.00 uro.

V tem času smo vam na voljo za vsa vprašanja in pomoč.

Vabljeni. 

Kontakti

Kontaktirate nas lahko

po telefonu:
02/623 13 80 ali 0590 44 493

po email-u: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

na internetu: http://www.du-kbg.si

na naslovu: Društvo upokojencev
Vrbanska cesta 97, 2351 Kamnica

ČLANARINA

Članarina za leto 2024 znaša 12 €.
Poravnate jo lahko vsako sredo med 8. in 12. uro v pisarni društva, najkasneje do 30.06.2024.

Ob plačilu članarine boste prejeli še seznam aktivnosti društva v letu 2024.

Plačilo VS je možno do 30.4.2024